İsrail güçleri Batı Şeria'da en az 25 Filistinliyi daha gözaltına aldı

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da en az 25 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bin 530'a yükseldi.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da en az 25 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin ortak açıklamasında, İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail güçlerinin son 24 saat içinde Batı Şeria'da gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında eski tutukluların da bulunduğu en az 25 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği operasyonlarla gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 530'a yükseldiği aktarıldı.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasının ardından, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı biliniyor.

AA

Bakmadan Geçme