İsrail Güçleri, Gazze'de yıkım bıraktı

Gazze Şeridi'nde uzun süredir devam eden çatışmaların ardından, İsrail güçleri bazı bölgelerden çekilmeye başladı. Ancak, çekilme sonrası ortaya çıkan manzara dehşet vericiydi.

İsrail güçleri, 7 Ekim'de başlayan saldırılarının ardından 27 Ekim'de kara işgaline son vererek bazı bölgelerden çekilmeye başladı. Ancak, çekilme sonrası ortaya çıkan manzara dehşet vericiydi.

Haftalar süren yoğun bombardımanın etkisiyle, Gazze kentinin birçok mahallesi adeta harabeye dönmüş durumda. Evlerin enkazı arasında kalan birçok aile, yaşadıkları zulmü unutmakta zorlanıyor.

İsrail Güçleri, Gazze'de yıkım bıraktı

İsrail ordusunun Gazze şehrinin kuzeyindeki Derac mahallesinden çekilmesinin ardından, bölgedeki yıkım ve tahribatın boyutları daha net bir şekilde ortaya çıktı. Evlerin yıkıntıları arasında kalan insanlar, hayatta kalmak için ellerindeki imkanlarla mücadele ediyorlar. Ancak, yıkımın boyutu öyle büyük ki, birçok aile için yeniden başlamak neredeyse imkansız gibi görünüyor.

Gazze'deki insani durumun her geçen gün kötüleştiğini belirten yerel yetkililer, uluslararası toplumdan acil yardım çağrısında bulunuyor. Çocuklar, yaşlılar ve hastaların özellikle zor şartlar altında olduğu vurgulanıyor.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'den çekilmesinin ardından bölgede bir süre daha sükunetin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için çabalayan uluslararası kuruluşlar, çözüm bulunana kadar bölgedeki insanların yaşadığı acıyı hafifletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Bakmadan Geçme