• Haberler
  • Dünya
  • İsrail güvenli dediği Refah bölgesine saldırdı: 100'den fazla kişi öldü

İsrail güvenli dediği Refah bölgesine saldırdı: 100'den fazla kişi öldü

İsrail, Gazzeli vatandaşları güvenli bölge dediği Refah'a yönlendirmişti. İsrail ordusu dün güvenli bölge dediği Refah'a saldırdı. Saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Filistin resmi ajansı WAFA'dan alınan bilgilere göre, İsrail ordusu Refah bölgesine saldırı düzenledi. Saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı. WAFA haberde, yaralıların hastaneye ulaştığını belirtti. 

Fisitin Kızılay'ından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarını Refah kent merkezinde yoğunlaştırdığı, saldırılarda siviller ve sivillerin evlerinin hedef alındığı ifade edildi. 

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını açıkladı. 

Filistin yerel kaynaklarından alınan bilgilere göre, savaş uçakları, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşi ile eş zamanlı yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda ev ve caminin hedef alındığını kaydetti. 

AA

Bakmadan Geçme