• Haberler
  • Dünya
  • İsrail-Hamas Konusuna Kemalist ve İslamcıların Bakışı

İsrail-Hamas Konusuna Kemalist ve İslamcıların Bakışı

Sosyal Medya X'de faaliyet gösteren Anketler ve Raporlar sayfası ilginç bir anket sonucu paylaştı. İsrail-Hamas savaşına yönelik gündemin nabzını tutmak üzere bir anket hazırlayan Anketler ve Raporlar sayfası, İslamcılar ve Kemalistleri baz alarak yaptığı iki sorulu ankette ilginç sonuçlara ulaştı. İşte bu anketin ayrıntıları…

Sosyal Medya X’de faaliyet gösteren Anket ve Raporlar sayfası, İsrail-Hamas savaşına yönelik gençlerin bakış açılarını ölçmek üzere ilginç bir anket hazırladı.

İslamcılar ve Kemalistler baz alınarak yapılan ankette “İsrail bir terör devleti midir?” ile “Hamas bir terör örgütü müdür?” şeklinde iki soru soruldu. 6-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen anketlerde hedef kitle olarak 18-30 yaş grubu seçildi. 1570 kişiyle yapılan ankette verilen cevaplar görenleri şaşırtmaya yetti.

İSLAMCILARA “HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?” SORUSU SORULDU

Kendini İslamcı olarak tanımlayan gruplar, “Hamas bir terör örgütü müdür?” sorusuna yüzde 13 oranında evet derken; hayır diyenlerin sayısı yüzde 86,9 oldu. Yine kendisi İslamcı olarak tanımlayan gruba sorulan “İsrail bir terör devleti midir?” sorusuna yüzde 90,4 oranında evet cevabı verilirken; hayır diyenlerin sayısı yüzde 9,6 oldu.

KEMALİSTLERİN ÇOĞUNLUĞU İSRAİL’İ TERÖR DEVLETİ OLARAK GÖRMÜYOR

Kendisini Kemalist olarak tanımlayan gruplar, “Hamas bir terör örgütü müdür?” sorusuna yüzde 63,5 oranında evet derken; hayır diyenlerin sayısı yüzde 36,5 oldu. Yine kendisini Kemalist olarak tanımlayan gruba sorulan “İsrail bir terör devleti midir?” sorusuna yüzde 45 oranında evet  cevabı verilirken; hayır diyenlerin sayısı yüzde 55 oldu.

İsrail-Hamas Konusuna Kemalist ve İslamcıların Bakışı

Bakmadan Geçme