İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırısı, insani krizi daha da derinleştirecek

Ürdün ile Almanya, İsrail'in Refah'a saldırısının krizi derinleştireceği tehlikesi konusunda uyardı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırısı, insani krizi daha da derinleştirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ürdün ve Almanya, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırılarının, insani krizi daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulundu.

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, ülkeyi ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Akabe kentinde bir araya geldi.

İkili, Gazze'deki endişe verici gelişmeleri ele aldı.

Kral Abdullah, uluslararası toplumun Gazze Şeridi'nde acil ve kalıcı bir ateşkes sağlamak için hemen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Abdullah ayrıca, sivillerin korunması için çabaların artırılması, insani yardımın yeterli ve sürekli bir şekilde sağlanması ve mümkün olan en kapsamlı şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Ürdün'ün, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine karşı her türlü girişimi reddettiğini yineledi.

İkili, İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının Gazze'deki insani krizi daha da derinleştireceği konusunda uyarıda bulundu.

Başbakan Scholz, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşmesinin ardından İsrail'e geçecek.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 13.500'ü çocuk, 9.000'i kadın olmak üzere 31.645 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 73.676 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enkaz altında hala binlerce cesedin olduğu rapor edilirken, sığınak olarak kullanılan hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının da zarar gördüğü belirtiliyor.

Bakmadan Geçme