• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Ordusundan Gelen Skandal Fetva Sonrası Hapishanede Çocuğa Tecavüz Olayı

İsrail Ordusundan Gelen Skandal Fetva Sonrası Hapishanede Çocuğa Tecavüz Olayı

İsrail ordusunun başhahamı olarak görev yapan Tuğgeneral Eyal Karim'in 'savaşta Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği' şeklindeki skandal açıklamalarının ardından, ülkedeki hapishanelerde çocuk istismarı olayları gündeme geldi. Söz konusu fetvadan etkilenen bir asker, hapishanedeki 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

Siyonistler zulümde sınır tanımıyor. İsrail ordusunun başhahamı olarak görev yapan Tuğgeneral Eyal Karim'in "savaşta Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği" şeklindeki skandal açıklamalarının ardından, ülkedeki hapishanelerde çocuk istismarı olayları gündeme geldi.

Söz konusu fetvadan etkilenen bir asker, hapishanedeki 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

İsrail'de yankı uyandıran bu olay, ülkede toplumsal infial yarattı. Başhaham Eyal Karim'in sözleri, insan hakları savunucuları ve toplumun birçok kesimi tarafından kınanırken, hükümeti de içinde bulunduğu skandalın sorumlularını araştırmaya çağırdı.

İsrail medyasında geniş bir şekilde yer bulan haberde, cinsel istismarın yaşandığı hapishane yetkilileri tarafından doğrulanırken, bu tür olayların artık ciddiye alınması gerektiği ve sorumluların adalet önüne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme