• Haberler
  • Dünya
  • İsrail ramazanın ilk gününde çok sayıda Filistinliyi öldürdü

İsrail ramazanın ilk gününde çok sayıda Filistinliyi öldürdü

İsrail'in Ramazan ayının ilk gününde Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarında birçok Filistinli hayatını kaybetti. 

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun Ramazan ayının ilk gününde özellikle Han Yunus ve Zeytun Mahallesi gibi Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava, kara ve deniz saldırılarında birçok Filistinli hayatını kaybetti. 

Zeytun Mahallesi'nde bir evin bombalanması sonucunda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Ayrıca Refah kentinin doğusundaki bir evin hedef alındığı ve saldırıda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı. Saldırılarda, Es-Sabra Mahallesi'nde birçok evin bombalanmasıyla birlikte çoğunluğu kadın ve çocuk olan çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail güçleri, Mısır sınırı yakınındaki tarım arazilerini de hedef alarak Refah kentinin Selam Mahallesi'nde saldırı düzenledi. Ayrıca Gazze'nin batısı ile Han Yunus ve Nusayrat Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırılarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Sağlık ekipleri, Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan bir Filistinli aileye ait evin enkazından 10 kişinin cansız bedenini çıkardı. Bu kişiler arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 45 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 72 bin 654 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.


 

AA

Bakmadan Geçme