İsrail sistematik bir şekilde yardım gönüllülerini hedef alıyor

Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Ayaan Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve hukuk danışmanı yazar Jahangir Mohammed, İsrail'in bölgeye yardım götüren gönüllüleri sistematik olarak öldürdüğünü iddia etti.

Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Ayaan Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve hukuk danışmanı yazar Jahangir Mohammed, İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri açlık ve bombardımanlarla yok etmek için bölgeye yardım götüren gönüllüleri sistematik olarak öldürdüğünü iddia etti.

Mohammed, yaptığı açıklamada, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesinde uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkez Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) 7 çalışanının öldüğü saldırıları değerlendirerek, İsrail'in benzer saldırıları daha önce de gerçekleştirdiğini ve bu saldırıların Filistin halkını hedef aldığını belirtti.

İsrail'in yardım görevlilerine ve gazetecilere saldırmasının ilk olmadığını vurgulayan Mohammed, bu saldırıların uluslararası hukuka göre savaş suçu sayıldığını belirtti. Mohammed, "İsrail'in Avrupalıları öldürmesiyle ilgili medyada eleştiriler var ve vatandaşlar soru soruyor ama siyasetçiler hala İsrail'in anlattığı hikayeyle insanları uyutmak istiyor" dedi.

Mohammed, uluslararası kuruluşların da İsrail saldırılarına karşı harekete geçmekte isteksiz olduğuna dikkati çekti ve İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupalı devletlere baskı yaptığını, olaya ilişkin soruşturmayı bile kendisinin yürüttüğünü dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sürdüğünü belirten Mohammed, bu saldırıların uzun vadeli sonuçları olabileceğine dikkat çekti ve "Bölgede yarın ateşkes olsa bile yıllarca insanlar ölmeye devam edecek çünkü yiyecekleri, barınakları yok, yaşayacak hiçbir şeylerinin kalmadığı bir durum var. Birçok Filistinli yaralandı, uzuvlarını kaybetti. Bu yakın tarihteki savaşların en korkunçlarından biri" şeklinde konuştu.

 

AA

Bakmadan Geçme