• Haberler
  • İstanbul'a 38 Saatlik Flaş Uyarı! Kar Kapıya Dayandı! Göz Gözü Görmeyecek…

İstanbul'a 38 Saatlik Flaş Uyarı! Kar Kapıya Dayandı! Göz Gözü Görmeyecek…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbullulara son dakika uyarısı yapıldı. 38 saatlik kritik süreç işte o gün başlıyor…

Hafta sonu etkisini hissettirmeye başlayacak soğuk hava dalgası istanbullulara zor anlar yaşatacak. Kar yağışının kapıya dayandığı bu günlerde İstanbul'da 38 saatlik kesintisiz yağış beklentisi oluştu.

Yalnızca İstanbul değil. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ gibi bölgelerde de yoğun yağışlar görülecek. Cumartesi gününden itibaren başlayacak sıcaklık düşüşleri Kuzeybatıdan iç ve Batı kesimlere doğru etkisini hissettirecek.

Hafta Sonuna Dikkat!

Konuyla ilgili meteoroloji uzmanı Prof.Dr.Orhan Şen sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumu bu akşam saatlerine doğru yerini yoğun yağışlara bırakacak.

“Sıcaklıklar 8 Derece Birden Gerileyecek!”

Yarın itibariyle sıcaklıklar neredeyse 4 derece azalacak. Özellikle Marmara'nın Güneydoğu kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Uzman isim özellikle İstanbulluları uyarıyor.

“Cuma günü başlayacak kuvvetli yağışlar hafta sonu 8 derece kadar düşüşleri tetikleyecek. Kesintisiz yağmur devamında kar yağışını getirebilir. Ancak hafta sonu yoğun yağışların ardından kar beklenmiyor.”

 

Bakmadan Geçme