İstanbul'da Art Arda İki Deprem

İstanbul'da bugün saat 11.03'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, merkez üssü Marmara Denizi ortalarında gerçekleşti. İkinci deprem de hemen 3 dakika sonra 4.2 şidetinde gerçekleşti. Deprem, İstanbul'un yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

İstanbul'da Art Arda İki Deprem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD’ın son dakika paylaşımına göre Marmara Denizi’nde 5,1 şiddetinde depremin meydana geldiği bildirildi. Aradan 3 dakika geçtikten sonra 4,2 şiddetinde bir depremin daha oluştuğu bilgisi paylaşıldı. Sarsıntının, yaklaşık 9 kilometre derinlikte kaydedildiği bilgisi verildi.

Depremlerde herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Ancak, İstanbul’da büyük bir kaygıya neden oldu. AFAD, depremlerin ardından teyakkuz halinde olduğunu bildirdi. AFAD, vatandaşları olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

DEPREMLER, İSTANBUL İÇİN BİR UYARI NİTELİĞİNDE

Uzmanlar, İstanbul'un deprem riski altında olan bir şehir olduğunu hatırlatıyor. Geçmişte İstanbul'da yaşanan büyük depremler, bu riski bir kez daha gözler önüne seriyor. Uzmanlar, İstanbul'da 7 büyüklüğünde bir depremin olması durumunda, büyük yıkım ve can kaybı yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu nedenle, İstanbul'da yaşayan vatandaşları olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarmak gerekiyor.

DEPREM ANINDA NELER YAPILMALI?

Depremden sonra yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir: Paniğe kapılmadan sakin olun. Binadan dışarı çıkın. Açık alanda bulunan sağlam bir nesnenin yanına çökün veya oturun. Depremden sonra binalara girerken dikkatli olun. Hasar gören binalardan uzak durun. AFAD'ın uyarılarını takip edin. Depremlerden korunmak için yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir: Deprem anında güvenli bir yerde bulun. Deprem anında ve sonrasında panik yapmayın. Binalarınızı depreme dayanıklı hale getirin. Deprem çantası hazırlayın. Deprem tatbikatlarına katılın.

Bakmadan Geçme