İstanbul Konyalılar Derneği Konya'da Basın Toplantısı Düzenledi
İstanbul Konyalılar Derneği, 18 Eylül 2025 Perşembe günü saat 14.00'te Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
İstanbul Konyalılar Derneği, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında faaliyetlerini ve hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Bahri Özdinç, kuruluş amaçlarının hemşehriler arasındaki dayanışmayı artırmak, kültürel bağları güçlendirmek ve eğitime katkı sunmak olduğunu vurguladı.
Özdinç, derneğin bugüne kadar pek çok alanda projelere imza attığını belirterek şunları söyledi:“Kuruluşumuzdan itibaren kültür, sanat, edebiyat, eğitim ve toplumsal yaşamda birçok çalışma gerçekleştirdik. İstanbul Yeşilköy’de derneğimize ait bir merkezimiz bulunuyor. Burada hemşehrilerimizi buluşturuyor, gençlerimizi desteklemeye çalışıyoruz.”
Vakıf çatısı altında öğrencilere destek
Geçmişte yaşanan mülkiyet sıkıntıları nedeniyle vakıf kurma yoluna gittiklerini ifade eden Özdinç, şu anda Yeşilköy Gazi Evrenos Caddesi’nde bulunan sekiz katlı bir binada faaliyet yürüttüklerini açıkladı. Bu merkezde yalnızca burs desteği vermekle kalmadıklarını, öğrencilerin barınmadan sosyal ihtiyaçlarına kadar farklı alanlarda da yanlarında olduklarını söyledi.
“Her yıl 250-300 öğrenciye burs sağlıyoruz”
Eğitimin dernek için öncelikli alan olduğunu dile getiren Özdinç, “Bugüne kadar yaklaşık 4 bin öğrencimizi mezun ettik. 2023-2024 döneminde 183, 2024-2025 döneminde ise 140 öğrenciye burs verdik. Vakıf aracılığıyla da 80-90 öğrenciye destek sağlıyoruz. Böylece her yıl ortalama 250-300 öğrencimize burs imkânı sunuyoruz” dedi.
Bursların hem İstanbul’da hem de Konya’da yaşayan hemşehrilerin katkılarıyla karşılandığını söyleyen Özdinç, “Bizi en çok gururlandıran gelişme, burs verdiğimiz öğrencilerin bugün kendi imkânlarıyla yeni öğrencilere destek olmasıdır” diye konuştu.
Ayrıntılar birazdan…
