• Haberler
  • Ekonomi
  • İşte ağustos ayının en çok satan otomobilleri: O araç satış rekorları kırıyor!

İşte ağustos ayının en çok satan otomobilleri: O araç satış rekorları kırıyor!

ODMD verilerine göre Türkiye'de ağustos ayında en çok satan araçlar derlendi. İşte detaylar...

İşte ağustos ayının en çok satan otomobilleri: O araç satış rekorları kırıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Şimek'in yaptığı ''Enflasyon 2024 ortasına kadar yükselmeye devam edicek'' açıklaması vatandaşı tekrardan birikimini mal alarak korumaya itti. Bunların başında ise hiç kuşkusuz araba geliyor.

Ağustos ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 87,7 artarak 66.131 adet olurken, hafif ticari araçların payı yüzde 55,1 artarak 20.323 adete ulaştı. Bu satışlar, 2022 yılı Ocak-Ağustos dönemine kıyasla yüzde 64,7 oranında büyüme gösterdi ve toplamda 755.282 adet aracın satılmasına yol açtı.

AĞUSTOS AYI LİSTESİ
ODMD'nin verilerine göre, A, B ve C segmenti araçlar toplam pazarın yüzde 88,9'unu oluşturuyor. C segmenti araçlar yüzde 54,3'lük paylarıyla listenin başında yer alırken, B segmenti yüzde 33,7 ile ikinci sırada bulunuyor. Ayrıca, Türkiye'de en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 49,3 payla SUV otomobiller oldu.

Satılan araçların yüzde 68,9'u benzinli, yüzde 15,7'si dizel ve yüzde 10,4'ü hibrit araçlardan oluşuyor. Elektrikli otomobillerin payı ise yüzde 3,9 seviyesinde.

Ağustos ayının en çok satan otomobilleri arasında Renault Megane Sedan, Renault Clio HB, Chery Tiggo 8 PRO, Chery Omoda 5 ve TOGG T10X V2 gibi modeller yer alıyor.

Türkiye otomotiv sektöründe yaşanan bu satış artışı, pazarın büyümeye devam ettiğini ve tüketicilerin otomobil talebinin yüksek olduğunu gösteriyor. 
Son üç aydır en çok satılan model olan Fiat Egea Sedan bu ay popülerliğini kaybederek altıncı sıraya geriledi. 

En çok satılan otomobillerin listesi ise şöyle:

İşte ağustos ayının en çok satan otomobilleri: O araç satış rekorları kırıyor!

Bakmadan Geçme