• Haberler
  • Sağlık
  • İşte o şiddetli ağrıların sebebi belli oldu! Nedeni…

İşte o şiddetli ağrıların sebebi belli oldu! Nedeni…

Uygunsuz ayakkabı giyilmesinin ayaklarda geçmeyen şiddetli ağrılara neden olabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, 'Aşırı kullanım veya tekrarlayan zorlanmalar kronik ayak bileği ve ayak ağrılarına yol açabilir' dedi.

İşte o şiddetli ağrıların sebebi belli oldu! Nedeni…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayak ve bacaklarda oluşan şiddetli ağrılara neden olan ve bu ağrıların arkasında ki nedenleri belirten Dr. Barutçu," Ayak ve ayak bileği ağrıları romatizmal veya ortopedik bir problemden kaynaklanabilir. Ağrı, ayak ve ayak bileğinin eklem ve kemiklerinden, eklem çevresindeki yumuşak doku yapılarından, periferik sinirlerden, damar yapılarından kaynaklanabilir. Belden veya dizden yansıyabilir. Ayak ağrılarının kesin tanısı, eklemlerin, yumuşak dokuların, sinir ve damarların, bel ve dizin dikkatli değerlendirilmesi ile mümkün olur." Şeklinde konuştu 

KADINLARDA DAHA FAZLA 
Dr. Barutçu, ayak ağrısının büyük bir sağlık problemi olduğunu ve yaş ilerledikçe artış gösterdiğini belirterek, bu ağrıların genellikle uygunsuz ayakkabı giyilmesine bağlı olarak gelişen ağrılar olduğunu ifade etti. Ayak ağrılarının kadınlarda erkeklere göre 9 kat daha fazla görüldüğünü dile getiren Dr. Nurhan Barutçu, "Aşırı kullanım veya tekrarlayan zorlanmalar kronik ayak bileği ve ayak ağrılarına yol açabilir. Ayak problemlerinde yaş yanında kadın cinsiyetin, şişmanlık ya da kireçlenme, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkların da varlığı öne çıkmaktadır. İleri yaşlarda ayak problemleri günlük yaşam aktivitelerini etkilemekte, denge ve yürüme problemlerine, düşme riskinin artışına neden olarak yaşam kalitesini düşürmektedir"  ifadelerine yer verdi.


 

Bakmadan Geçme