• Haberler
  • Konya
  • İşte Sonbaharda Konya'yı Ziyaret İçin Birkaç Sebep

İşte Sonbaharda Konya'yı Ziyaret İçin Birkaç Sebep

Konya, tarihi zenginlikleri, mistik atmosferi ve benzersiz doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en gözde şehirlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Her mevsimde kendine özgü bir cazibe sunan bu şehir, sonbaharda ayrı bir güzel…

İşte Sonbaharda Konya'yı Ziyaret İçin Birkaç Sebep
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce Konya’ya gelmiş olanların bir kere daha Konya’ya gelmeleri için en güzel sebep Sonbahar mevsimi. Şehrin tarihi havasını solumak için bavullarınızı hazırlayabilirsiniz. Konya’ya daha önce hiç gelmemişseniz sizler için bu haberi hazırladık.

TARİH VE KÜLTÜR

Konya, Türkiye'nin en eski şehirlerinden biridir ve tarihi zenginlikleriyle ünlüdür. Özellikle Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesi ve müzesi, şehirdeki tarih ve kültür meraklıları için önemli bir durak noktasıdır.
 

PENCERELERİ KAPISINDAN BÜYÜK CAMİ: AZİZİYE

Aziziye Camii, sadece ibadet amacıyla kullanılan bir mekan olmanın ötesinde, ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunar. Konya'nın tarih kokan sokaklarında gezenler için bu cami, şehrin zengin geçmişine bir pencere açar.Şehrin manevi atmosferini hissetmek isteyenler için unutulmaz bir durak olan bu cami, hem estetik bir yapı olarak hem de tarihî bir anıt olarak öne çıkıyor. Camiinin çok az bilinen bir özelliği de tüm pencerelerinin kapısından büyük olması…

MEVLANA FESTİVALİ

Konya, her yıl düzenlenen Mevlana Festivali ile ünlüdür. Festival, Mevlana'nın doğum günü olan 30 Eylül tarihinde başlıyor ve bir hafta süren etkinliklerle kutlanıyor. Sema törenleri, konserler, sergiler ve diğer kültürel etkinlikler festivalin içerisinde yer almaktadır. Ayrıca ölüm günü olan Şeb-i Arus ise Mevlevilik itikadında düğün günü olarak tasvir ediliyor. Bunun için de 17 Aralık tarihi Konya’yı ziyaret için tercih sebebiniz olabilir.

MUTFAĞI

Konya mutfağı, özellikle et yemekleri ve unlu mamulleri ile meşhurdur. Etliekmek, etli pide ve Konya'da özel bir lezzet olan "etli kabak" gibi geleneksel yemek tatmak için şehri ziyaret etmek lezzetli bir deneyim sunabilir. Ayrıca bamya çorbası, saç arası, düğün pilavı, tirit, topalak, su böreği, fürun kebabı, çebiç, höşmerim, yağ somunu iştahınızı açmaya yeterli olacaktır.

ALAEDDİN TEPESİ VE MANZARA

Sonbahar mevsiminde Meram Bağları, Dere gibi yerlerin dışında Alaeddin Tepesi de, şehrin yüksek bir yerinde bulunur ve harika bir duygu yaşatır. Şehri yüksekten görebileceğiniz harika bir manzaraya sahip olan bu tepede ayrıca tarihi Alaeddin Camii ve çevresinde gezip görebileceğiniz diğer tarihi yapılar bulunur.
 

EL SANATLARI VE ALIŞVERİŞ

Konya, el dokuması halıları, bakırları ve diğer el sanatları ile ünlüdür. Şehirdeki çarşı ve pazarlarda bu geleneksel el sanatlarını görmek ve satın almak mümkündür.

Bakmadan Geçme