İtikaf ibadetini yerine getirmek için okulu tercih ediyorlar

İsrail'in saldırıları nedeniyle yıkılan veya büyük zarar gören camilerde ibadet etme konusunda endişe duyan Filistinliler, Şucaiyye Mahallesi'ndeki okulu tercih ediyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, İsrail'in saldırıları nedeniyle sığındıkları Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir okulda, ramazan ayının son on gecesinde itikaf ibadetine başladılar.

İsrail'in saldırıları sonucunda yıkılan veya büyük zarar gören camilerin yerine, itikaf ibadetini yerine getirmek için yüzlerce Gazzeli, Şucaiyye Mahallesi'ndeki okulu tercih ediyor.

İsrail saldırılarında yaralananların acil şifaya kavuşması, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır verilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıların son bulması için dualar eden Filistinlilerin, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılar sırasında birçok ibadet yerini hedef alması nedeniyle camilerde ibadet etme konusunda endişe duyduğu belirtiliyor.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 224 caminin tamamen, 290 caminin ise kısmen yıkıldığını açıklamıştı.

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında evlerini bombalaması sonucu yaklaşık 2 milyon Filistinli yerleşim yerlerinden çıkarıldı.

Temel yaşamsal ihtiyaçlara sahip olmayan, barınak ve çadırlarda yaşayan Filistinliler, tedavi, yiyecek ve su eksikliği nedeniyle zor insani koşullarla mücadele ediyor.

AA

Bakmadan Geçme