İÜ Rektörü'nün Konya'da Yaşadığı Konaklama Sorunu Üniversitenin Web Sayfasında Yayınlandı

Şeb-i Arus törenleri kapsamında Konya'ya gelen İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve ailesinin Konya'da zincir bir otelde konaklamak üzere önceden rezervasyon yaptığı halde sorun yaşadığı iddiasıyla üniversitenin resmi sitesinde yayınlanan duyuru Türkiye'nin gündemine oturdu. Verilen tepkiler üzerine üniversite duyuruyu yayından kaldırdı.

İÜ Rektörü'nün Konya'da Yaşadığı Konaklama Sorunu Üniversitenin Web Sayfasında Yayınlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şeb-i Arus törenleri kapsamında Konya’ya gelen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve ailesinin Konya’da zincir bir otelde konaklamak üzere önceden rezervasyon yaptığı halde sorun yaşadığı iddiasıyla üniversitenin resmi sitesinde yayınlanan duyuru Türkiye’nin gündemine oturdu. Verilen tepkiler üzerine üniversite duyuruyu yayından kaldırdı.

İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Dedeman Konya Oteli'nin sahibi ve Genel Müdürlüğü tarafından sadece bir özür değil, aynı zamanda misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir alınmasını ve yaşanan hatanın Rektör Zülfikar nezdinde telafi edilmesini beklediklerini ifade etti.

DEVA PARTİLİ YENEROĞLU’NDAN TEPKİ

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Rektör Zülfikar’ın mağduriyetinin üniversitenin resmi sitesinde dile getirilmesini ironik bir dille eleştirdi. Yeneroğlu sosyal medya hesabında, “Rektör bey ve ailesinin Konya ziyaretini zehir etmeye kimin ne hakkı var! 90’ların ‘kerameti kendinden menkul’ rektörleri o yılların otoriter devlet anlayışının bir işaretiydi. 30 yılda hiç bir şey değişmez mi? Değişmemiş işte... Çünkü sorun özünde aynı; otoriter zihniyet” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nün yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Konya Dedeman Otel Hakkında Basın Açıklaması

“ ‘Geleneksel Dedeman Misafirperverliği’ sloganı ve ilkesi ile hizmet veren Dedeman Otel zincirinin Konya Otelinde maalesef 17.122023 tarihinde hiç de hoş olmayan ve büyük üzüntü duyduğumuz bir hadise vuku bulmuştur.

Önceden oda rezervasyonu yapıldığı ve konaklamayla beraber varış ile ilgili tüm detayları bildirildiği halde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve ailesi sabahın erken saatlerinden akşam 17.00’ye kadar bekletilerek mağdur edilmiştir. Ancak akşam saatlerinde geçici oda verilebilmiştir.

Bu durumu ‘Konya’nın en yoğun günü’ açıklaması ile geçiştirmek ise kabul edilemez bir açıklamadır. Profesyonelce hizmet veren marka otellerin başarısı ve misafir ağırlama farkları zaten bu tür yoğun ve dolu zamanlardaki planlama ve maharetleri ile belli olur…

Dedeman Konya Oteli’nin sahibinden ve Genel Müdürlüğünden kuru bir özürden ziyade misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir almalarını ve bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz.

Bakmadan Geçme