İYİ Partili Yokuş: İktidarın her eksik ve yanlış işini biz çözeceğiz

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, EYT'liler başta olmak üzere, taşeron işçilere kadro ve 3600 ek gösterge gibi konularda iktidarın yanlış ve eksik uygulamalarını İYİ Parti'nin iktidarında çözeceklerini söyledi. 

İYİ Partili Yokuş: İktidarın her eksik ve yanlış işini biz çözeceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllardır süren mücadele sonunda emeklilikte yaş sınırlaması kalktı ancak bu kez prim sorunu ortaya çıktı.  Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT ilgili düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

“EYT’LİLER 58-60 YAŞINI BEKLEMEK ZORUNDA KALACAK”

AK Parti iktidarın oy arzusuyla EYT’yi birçok eksiğe rağmen hızlıca çıkarttığını ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Her düzenlemede olduğu gibi maalesef bu düzenlemede de iktidarımız tam, müteşekkil yani dört başı mamur bir düzenleme getiremedi, bunda da birçok eksiklikler var. AK PARTİ, EYT sorununun kendi iktidarından önce olduğunu birçok mecrada dile getirmiştir ancak şu bir gerçektir ki AK Parti iktidarı yirmi yıldan uzun süredir devam eden iktidarında bu sorunu çözmek için seçim sathını beklemiştir ve seçim sathında bu düzenlemeyle yine oy devşirme arzusunu bir kere daha göstermiştir. Bugün ise yeni bir seçim kazanma şansı kalmayan iktidar, yıllardır görmezden geldiği bu sorunu çözmek için adım atmıştır. Bunu yaparken tarafımızca ortaya konulan çözüm önerilerimiz ise maalesef dikkate alınmamıştır. İstedik ki bazı eksiklikler giderilsin. Birçok vatandaşımız, bu teklife göre, 5 bin 975 prim gün sayısını tamamlayamadığı için mağdur edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Partili tüm yetkililer yaş şartının kaldırılacağını söylemelerine rağmen kısmi emeklilikteki yaş şartı da aynen kalmaktadır. Yani kısmi emeklilikten yararlanmak isteyen EYT'liler 58, 60 yaşını beklemek zorunda kalacaklar” dedi. 

“SÖYLEDİĞİMİZ HER ŞEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

EYT’liler başta olmak üzere, taşeron işçilere kadro ve 3600 ek gösterge gibi konularda iktidarın yanlış ve eksik uygulamalarını İYİ Parti’nin iktidarında çözeceklerini KAYDEDEN Fahrettin Yokuş, şunları söyledi:
“Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi hususunda hiçbir çalışan kapsam dışında kalmamalıdır dedik ama o düzenlemeyi yaparken de birçok insanımızı yani 150 bin sözleşmeliyi mağdur ettiler. Getirdiğiniz 3600 ek gösterge düzenlemesinde yüz binlerce memuru mağdur ettiniz, haklarını gasp ettiniz, adaletten uzak davrandınız. Taşeron düzenlemesinde yine, binlerce çalışanı kapsam dışına attınız. Emeklilerimizin hiç olmazsa en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun dediğimize itiraz ettiniz, emeklilerle ilgili intibak yasasını yapalım, düzeltelim dedik, onlara da "Hayır." dediniz.

EYT'yi getirdiler; O da eksik... Bütün bu yapmadıklarınızı, bütün bu eksiklikleri Allah'ın izniyle İYİ Parti iktidarında eksiksiz yerine getireceğiz, bu kürsülerden ne söylediysek onları hayata inşallah geçireceğiz.”

         

Bakmadan Geçme