İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

Ege bölgesi denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerden biri olan İzmir, nüfus bakımından Türkiye'nin en kalabalık üçüncü şehridir. İzmir Kuzeyde Madra Dağları, güneyde Kuşadası Körfezi, batıda Çeşme Yarımadası'nın Tekne Burnu, doğuda ise Aydın, Manisa il sınırları ile çevrilmiştir.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birbirinden güzel tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan İzmir’de sizin için gezilecek en iyi 10 yeri listeledik. İşte o yerler…

İşte birbirinden özel güzellikleriyle sizi İzmir’e hayran bıraktıracak o muhteşem yerler; 

EFES ANTİK KENTİ

İzmir, tarihte birçok eski medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bundan ötürü şehirde Selçuk ve Bergama bölgelerinde birçok antik kente rastlamak mümkündür. Özellikle Efes Antik Kenti, en önemli kentler arasında ilk sırada yer almaktadır. Efes Antik Kent’in bu kadar önemli olmasının sebebi, Meryem’in burada yaşaması ve buranın bir hac merkezi olmasıdır. 8 bin yıldan fazla geçmişe sahip yerin UNESCO dünya miras listesinde de yer almaktadır. 
Giriş ücreti: 700 TL
Giriş saatleri: 08.00-20.00
Adres: Efes Harabeleri, 35920 Selçuk/İzmir

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

AŞIKLAR ŞELALESİ(NEBİLER ŞELALESİ)

Nebiler Şelalesi olarak da bilinen Aşıklar Şelalesi, doğanın muhteşem manzarasının içinde yer almaktadır. Muazzam şelale sesi eşliğinde kahvaltınızı yapabilir, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Doğayla iç içe olan bu harikayı manzarayı mutlaka gitmeden görmelisiniz. 
Giriş ücreti: 10 TL
Giriş saatleri: 08.00-19.00
Adres:  Nebiler, Nebiler Şelale Sk No:18, 35980, 35980 Dikili/İzmir, Türkiye

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

TARİHİ ASANSÖR

Konak meydanı denilince ilk gezilecek yerlerden biri olan Tarihi Asansör’ün yapımı 1900’lu yıllara kadar dayanmaktadır. İzmir Tarihi Asansör’ün yapım nedeni iki cadde arasındaki geçişi kolaylaştırmaktır. Mithat Paşa cad. ile Rıfat Paşa cad. arasına kurulu asansörü inşa eden kişi ise, Yahudi bir iş adamıdır. İlk zamanlar ziyaretler paralı yapılırken, günümüzde ücretsizdir. Asansör, gece yarısına kadar kullanılmaktadır. 58 metre yüksekliğe sahip olan asansörün mimarisi yapısı Osmanlı izlerini taşımaktadır. Tepesi, kubbe şeklindedir. Konak’tan yürüyerek asansöre ulaşım sağlanılabilir.
Giriş saatleri: 08.00-00.00
Adres: Turgut Reis, Şht. Nihatbey Cd. 76/A, 35000 Konak/İzmir

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

ÇEŞME ALAÇATI

Turizm’de önemli bir yere sahip olan Çeşme, tatil severlerin vazgeçilmez durak noktalarında ilk sırada yer almaktadır. Sabaları Alaçatı’da rüzgar sörfü ve yamaç paraşütü yapıp akşamları ise hareketli gece hayatı ile eğlenebilirsiniz. Ayrıca, Çeşme’nin merkezi de gezilecek yerler arasında. Uzun sahili, lüks balık restoranları ile misafirlerini bekleyen Çeşme’nin eşsiz plajları ve koylarında yüzme fırsatını değerlendirmelisiniz.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

KORDON

Mutlaka uğramanız gereken durak noktalarından bir diğeri ise, İzmir’in simgelerinden biri olan Kordon’dur. Osmanlı’dan kalma Kaymakamlık konağı, yine bir Osmanlı eseri olan saat kulesi ve yanındaki Yalı Camii, gezilip görülmeye değecek yerlerdir.  Kordon boydan boya yürüyerek veya belediyenin bisiklet kiralama otomasyonlarından bisiklet alarak gezebilirsiniz.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

KARAGÖL TABİAT PARKI

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız Karagöl Tabiat Parkı tam size göre. Piknik alanlarında piknik yapıp, doğayla iç içe olabileceğiniz bu yer de, dilerseniz bisiklet sürüp temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.
Giriş ücretleri: Otomobil girişleri 80 TL, Günübirlik girişler 40 TL, Çadır 80 TL, Karavan 320 TL
Adres: Örnekköy, Karagöl Tabiat Parkı Yolu, 35670 Karşıyaka/İzmir

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ

Kış mevsiminde 3 metreyi bulan kar kalınlığı ile Bozdağ Kayak Merkezi, şehrin tercih edilen kayak merkezleri arasında ilk sırada yerini almaktadır. İzmir’in Uludağsı olarak da adlandırılan yerin Ödemiş’e uzaklığı 28 km’dir. Bölge için en ideal kayak deneyimi Aralık ile Mart dönemi yaşanmaktadır. 
Adres: Bozdağ, 84M6+2W, 35773 Ödemiş/İzmir

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

İZMİR FOÇA

İzmir’in en ünlü ilçelerinden biri olan Foça, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk durak noktalarından biridir. Çok eski medeniyetlerden kalma kaleler, antik kentler, müzeler ve tarihi konaklar, tarih severlerin ilgisini çekmektedir. Siren kayalıkları, Sazlıca kamp alanı ve frigya tepesi de Foça’da gezilecek yerler arasında bulunuyor.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

ŞİRİNCE KÖYÜ- SELÇUK

Herkesin aklında bir zamanlar, depremin tek etkilemeyeceği yer olarak bilinen Şirince köyü, Türkiye’de oldukça ünlü köyler arasında yer almaktadır. Köy, doğal güzellikleri ile mimari yapısıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

KEMERALTI ÇARŞISI

Mısır Çarşısı kadar popüler ve kalabalık olan Kemeraltı Çarşısı, içerisinde birçok dükkana ev sahipliği yapmaktadır.  Çarşısının bazı dükkanları Osmanlı döneminden kalma olsa da, bazıları yeni ve modern dükkan mimarisine sahiptir.

İzmir'de gezilecek en iyi 10 yer!

Bakmadan Geçme