• Haberler
  • Türkiye
  • Japon deprem uzmanı korkutan açıklamayı yaptı: 7.9 şiddetinde deprem olabilir!

Japon deprem uzmanı korkutan açıklamayı yaptı: 7.9 şiddetinde deprem olabilir!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için 7.9 şiddetinde deprem olabileceğini aktardı.

Japon deprem uzmanı korkutan açıklamayı yaptı: 7.9 şiddetinde deprem olabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’deki fay hatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'ni çok ciddi bir depremin beklediğini ve olacak olan depremin 7.9 ve olabileceğini söyledi.

"2 sene boyunca artçı depremler devam edecek"

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2 yıl için 7 ve üzeri şiddetinde deprem beklenmediğine dikkat çeken Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, şunları dille getirdi: “Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı uzun zamandır kırılmıyordu. Elâzığ depreminden sonra Kahramanmaraş, Adıyaman’da dahil olmak üzere bu bölgede deprem oldu.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay’da artık 7.7 ve 7.6 şiddetinde deprem oldu ve bu bölgelerde yaklaşık 2 sene boyunca artçı depremler devam edecek. Ama bu bölgede yine aynı depremi beklemiyoruz. İleri de nerede olur diye sorarsanız da Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Hatay’dan sonra denizin içerisinde Kıbrıs’ta dahil bu Güney tarafta olur.

Bingöl, Karlıova, Bitlis, Muş bu bölgeler, Marmara ve İzmir’de deprem olabilir diye düşünüyoruz. Zaten Türkiye ve Japonya aynı, her yerde deprem olabilir. Türkiye’nin şimdiye kadar enerji biriktirdiğini biliyoruz daha bu enerji kırılmadı ve depremler devam edebilir. Buna her zaman hazır olmak lazım.”

Marmara Bölgesi’nde olası depremde Kahramanmaraş depreminin 2-3 kat can kaybı olacağının altını çizen Yoshinori Moriwaki, şunları aktardı: “Başlangıçlar yumuşak zeminde oluşuyor, bina temellerinin iyi olması lazım. Zeminde iyileşme yaptıktan sonra bina yapmak lazım. Hatay’da yeni binalarda çöktü. Bunun nedeni ise zeminin tam iyileştirilmeden bina yapılmasından kaynaklı. Bina güçlü ama zemin sağlam değil. Tünel kalıp ya da forekazık yapmak lazım. Zemin kötüyse 2000’den sonraki bina mı, binanın yapımına izin var mı, yok mu bunlara da bakmak lazım. Maalesef Türkiye’de izinsiz bina çok var” 

Bakmadan Geçme