Japonya, Kovid-19 önlemlerini geri getiriyor

Japonya, Kovid-19 vakalarının yeniden yükselişe geçtiği Çin ana karasından gelen yolcular için sınır kapısı önlemleri uygulamaya başlayacak.

Japonya, Kovid-19 önlemlerini geri getiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Japon hükümeti, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Çin'de Kovid-19 vakalarının yeniden artışa geçtiğine yönelik açıklaması sonrası önlem alıyor.

Başbakan Kişida Fumio, gazetecilere yaptığı açıklamada, virüs vakalarının Çin ana karasında artmasına yönelik endişe taşıdıklarını belirtti.

Çin'e ait kamu ve özel kuruluşların açıkladığı vaka sayılarındaki farklılığa dikkati çeken Kişida, "Detaylı durumun anlaşılması zor ve Japonya'da endişe artıyor." dedi.

Japon Başbakan, Kovid-19 hastalarının "ülkesine hızlı akışını" önlemek amacıyla, Çin ana karasından gelecek yolculardan Kovid-19 testi isteneceğini kaydetti.

Yeni karar doğrultusunda 30 Aralık'tan itibaren gelen yolcularda testi pozitif sonuçlananlar 7, virüs belirtisi taşımayanlar 5 gün süreli karantinaya girecek.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçen haftaki açıklamasında, Çin'de artan vakalar için "Bu ciddi hastalığa dair artan vakalardan endişe duyuyoruz." demişti.

Japon hükümeti, Kovid-19 nedeniyle 2 yıldan fazla süre ülke sınır kapılarında uyguladığı sınır önlemlerini ekim ayında kaldırmıştı.

ABD ve Hindistan

Bloomberg'in haberine göre, ABD'li yetkililerin, Çin'in salgına dair açıkladığı verilerin "doğruluğuna" dair endişeleri bulunuyor.

ABD'li sağlık yetkilileri, bu kapsamda, Çin'den gelen yolculara yönelik bazı Kovid-19 tedbirleri uygulanmasını değerlendiriyor.

Öte yandan, Hindistan da Çin'den gelenlere yönelik yeni Kovid-19 tedbirleri açıklayan ülkeler arasında yer aldı. Yeni Delhi yönetimi, bu ülke üzerinden seyahat eden yolculara Kovid-19 testi yaptırmaları zorunluluğu getirdi.

Hint sağlık yetkilileri, Çin'den gelenlerde pozitif vakaların görülmesi durumunda ise bu kişilere karantina uygulanacağını duyurdu.

Malezya'da Kovid-19 tedbirleri artırılıyor

Çin'deki Kovid-19 vakalarının artışa geçmesinin ardından Malezya'da da ilave tedbirler açıklanırken Malezya Sağlık Bakanlığı (MOH), halka hatırlatıcı doz aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Dr Noor Hisham Abdullah, yeni bir dalganın önlenmesi için yeni tedbirlerin alındığını, test, aşı ve Kovid-19 takip uygulamalarının güçlendirilerek uygulanacağını vurguladı.

Abdullah, ayrıca, ABD'li ilaç firması Pfizer'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği ağızdan alınan Paxlovid adlı ilacın da kullanıma alınacağını kaydetti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da geçen haftaki açıklamasında, Çin'de artan vakalar için "Bu ciddi hastalığa dair artan vakalardan endişe duyuyoruz." demişti.

Bakmadan Geçme