Kabileler arası çatışma yaşandı: 26 ölü

Papua Yeni Gine'nin Enga eyaletinde meydana gelen kabileler arası çatışmada en az 26 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor.

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine’de iki kabile arasında çatışma çıktı. Ülkenin kuzeyindeki Enga eyaletinde iki kabilenin üyeleri arasında dün yaşanan çatışmada en az 26 kişi hayatını kaybetti. Polis ekipleri, kuzeydeki dağlık bir bölgede düşman iki kabileden bir grubun diğer grubu pusuya düşürdüğünü belirtti.

Polis Teşkilatı Üst Düzey Yetkilisi George Kakas, "Kabile üyeleri kırsal kesimde, çalılıkların arasında öldürüldü" ifadelerini kullandı.

Bu bölgede kabile çatışmaları her an çıkabilir diyen Enga Valisi Peter Ipatas, "Bu kavganın devam edeceğini biliyorduk. Bunun gerçekleşmemesini sağlamak için uygun önlemleri aldıklarında emin olmak için geçen hafta güvenlik güçlerini uyardık. Bizim için çok ama çok üzücü bir olay ve ülke için de kötü bir şey" dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ise bu haberlerin çok rahatsız edici olduğunu vurgulayarak, "Özellikle polis memurlarının eğitimi ve Papua Yeni Gine’de güvenliğin sağlanması için önemli ölçüde destek sağlıyoruz" şeklinde ifadelerde bulundu.

 Diğer yandan, Enga’da çıkan çatışmaya neden olan ve geçtiğimiz yıl aynı eyalette yaşanan ve 60 kişinin öldüğü çatışmalardan da sorumlu olduğu bilgisi verildi. Bu kabilelerin birçoğu merkeze uzak arazilerde yasadığı dikkat çekti.
 

Bakmadan Geçme