Kabine toplantısı sona erdi: İşte öne çıkan başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Hakimiyet.com sizin için önemli başlıkları derledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 günlük resmi tatilin ardından Türkiye Yüzyılı’nın ikinci kabine toplantısına başkanlık etti. Toplantının sona ermesiyle kameralar karşısına geçen Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki önemli başlıklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekim-Kasım aylarından itibaren deprem konutlarını teslim etmeye başlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dünyanın gelişmiş hiçbir bölgesinde insanların kutsallarına yönelik saldılar düşünce hürriyeti olarak nitelendirilemez. Kur'an-ı Kerim'e saldırı nefret suçudur. İnanca saldırı düşünce özgürlüğü kapsamına sokulamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mora'daki yüzlerce kişinin ölümü Titanik'i görmeye giden 5 zengin kadar gündem olmadı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Fransa’daki olayları endişeyle izliyoruz. Benzer vakalar ülkemizde yaşandığında bizlere hak, hukuk ve demokrasi dersi verenlerin, meydanlarda kamp kurup 24 saat canlı yayın yapanların bugün derin bir sessizliğe bürünmesi manidardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konut kira sözleşmelerinde artırım oranını yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Temmuz ayında yenilenecek sözleşmeler için de aynı sınır uygulanmaya devam edilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranları belli olması ile birlikte memur ve emekli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutacağız."
 

Bakmadan Geçme