Kaçak kazı faciası: Tünelde cansız bedeni bulundu
Aydın'ın Efeler ilçesinde kaçak kazı yaptığı öne sürülen bir kişi, girdiği tünelde hayatını kaybetti. Saatler süren arama ve kurtarma çalışmalarına rağmen şahsa sağ olarak ulaşılamadı.
Olay, Efeler ilçesine bağlı Kalfaköy Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, define bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan iki kişiden biri açılan tünele indi. Dışarıda kalan arkadaşı, uzun süre kendisinden haber alamadığı 32 yaşındaki Sezer Ayhan için durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
EKİPLER YOĞUN ÇABA SARFETTİ
İhbar üzerine bölgeye jandarma ekiplerinin yanı sıra AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi. Ekipler, dar ve uzun yapısı nedeniyle ilerlemenin güç olduğu tünelde Ayhan’a ulaşabilmek için yoğun çaba harcadı.
CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Saatler süren çalışmaların ardından Ayhan’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi yardımıyla tünelden çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Kesin ölüm nedeninin, yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.