• Haberler
  • Spor
  • Kaçan pozisyonlar, yenen gol… Atan maçın kırılma anını anlattı

Kaçan pozisyonlar, yenen gol… Atan maçın kırılma anını anlattı

Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamalarda maç içerisindeki oyuncu değişikliklerine ve son dakikada yenen gole dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Neredeyse her maç stoper değişikliği yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Atan, bu durumun takımın oyun dengesini ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Çalusiç’in maçların ikinci yarısında fiziksel olarak sinyaller verdiğini belirten deneyimli teknik adam, “Bugün Yasir bana göre çok iyi oynuyordu. Stoperde ikinci kez görev aldığı bir maçta oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu da tamamen dengemizi bozdu” ifadelerini kullandı.

Oyuncu değişikliklerinin büyük bölümünün zorunluluktan yapıldığını dile getiren Atan, Muleka ve jino’nun yorgunluk nedeniyle oyundan çıkmak istediklerini aktardı. jino’nun yerine  Jevtoviç’in oyuna girmesinin plan dahilinde olduğunu söyleyen Atan, bu hamleleri normal olarak değerlendirdi.

Rakibin uzun boylu oyuncuları oyuna almasıyla birlikte savunma tercihlerini değiştirdiklerini de anlatan Atan, “Rakibin Tuci ve Tala gibi uzun oyuncuları sahaya sürmesi sonrası, duran toplarda savunma zaafı yaşamamak adına iki savunmacıyı oyuna almak zorunda kaldık” dedi. Andzuana’yı ise rakibin baskısını kırmak ve ön alanda daha etkili olmak amacıyla kullandıklarını ifade etti.

Yasin’in sakatlık nedeniyle oyundan çıktığını belirten Atan, maçın kırılma anına da dikkat çekti. “1-0’dan sonra oyunu bıraktığımızı söyleyebilirim ama buna rağmen maçı koparacak fırsatlar da yakaladık” diyen Atan, Andzuana ve Melih İbrahimoğlu ile net pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini vurguladı.

Atan, kaçan fırsatların ardından gelen sonucun ağır olduğunu belirterek, “Maçı öldüremeyince, üç tecrübeli oyuncunun arasından 90+4’te yediğimiz gol gerçekten çok canımızı acıttı” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!