• Haberler
  • Ekonomi
  • Kademeli emeklilik tablosu yenilendi: Artık o kişiler de emekli olacak

Kademeli emeklilik tablosu yenilendi: Artık o kişiler de emekli olacak

Milyonlarca vatandaşın kapsam dışında kaldığı EYT sonrası kademeli emeklilik tartışmaları devam ederken tablo yenilendi.

Kademeli emeklilik tablosu yenilendi: Artık o kişiler de emekli olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EYT ile birlikte milyonlarca kişi emekli oldu. EYT'yi kıl payı kaçıranlar ise başka yollar aramaya başladı. Bu kapsamda gündeme kademeli emeklilik formülü geldi. Yaşın kademeli olarak düşürülmesi söz konusu olduğunda emeklilik böylelikle daha erkene çekilecek. Peki, kimler kademeli olarak emekli olabilecek? İşte detaylar...

Kademeli emeklilik beklentisi içerisinde olanlar, EYT düzenlemesinin dışında kalan ve emeklilik hakkını bir yıl, bir ay veya hatta bir gün farkla kaçıran kişiler olarak biliniyor.

Bu kişiler, mevcut düzenlemeler gereği 17 yıl daha çalışmak zorunda kaldıkları için yeni emeklilik reformunu bekliyorlar.

Özellikle 2000-2008 yılları arasında ilk defa sigortalı olarak işe giren vatandaşlar için kademeli emeklilik hakkı tanınması gündeme gelmişti.

Bahsi geçen yeni emeklilik reformunun, EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan vatandaşlar için avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

Bakmadan Geçme