Kadın çiftçilere eğitim verildi

'Fikir Sizden Destek Bizden' projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kadın çiftçilere eğitim verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarımsal kalkınma üyeleri kadın çiftçilere Darıca Balyanoz Eğitim tesislerinde “Fikir Sizden Destek Bizden” projesi kapsamında eğitim verildi.

 Kadının tarımda bereketi hakkında verilen eğitimlerde kadının toplumda yeri ve tarımdaki yeri konuşuldu. Verilen eğitimlere katılan kadın çiftçiler ve aileleri için KO-MEK çeşitli etkinlikler düzenledi. Gün içerisinde makrome ve ebru uygulaması yapan KO-MEK, çocukların verimli bir gün geçirmesine katkıda bulundu. 

Eğitimle ilgili konuşan ziraat yüksek mühendisi Neslihan Özyılmaz, "Fikir sizden destek bizden projesi kapsamında kadın çiftlilerimizi destekleyerek onlara hibe projeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün burada üyelerimizin çocukları ile birlikte katılmalarını sağlayarak daha etkin ve faydalı çalışmalar yapmamız sağlandı. Kadın çiftçilerimizin çocuklarına yönelik KO-MEK tarafından yapılan ebru ve makrome uygulamasında çocuklarımız doyasıya eğlendi. Çocukları eğlenirken kadın çiftçilerimizde eğitimlerde daha verimli ve bilgilendirici oldu" dedi.
 

Bakmadan Geçme