Kadınhanı Belediyesi'nden deprem bölgesine maaş bağışı

06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen depreme Konya'nın Kadınhanı İlçesi de yardım konusunda kayıtsız kalmadı. 

Kadınhanı Belediyesi'nden deprem bölgesine maaş bağışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadınhanı İlçe Belediye Başkanı Mehmet Badem ve ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Sefa ÇAKAR bir aylık maaşlarını ilçe Belediye Meclis üyeleri oturum ücretlerini bağışladı. Bunun yanı sıra Belediye meclisinde alınan kararla Belediye olarak 500.000 TL ( beş yüz bin ) nakdi yardım yapılacağı bildirildi. Ayrıca  Kadınhanı Belediye Başkanlığı olarak deprem bölgesine 1 adet iş makinesi, 1adet ambülans, 1 adet kafriyat kamyonu, 1 adet kamyonet, 1 adet lowbed, 1 adet çekici tır, 1 adet cenaze aracının yanı sıra 15 tır ayni yardım gönderildi. İlçede bulunan ekmek fırınları da canla başla çalışarak deprem zedelere ekmek üretimine başladılar.

Kadınhanı Belediye Başkanlığı Belediye personellerinden  35 kişilik arama kurtarma ekibi de bölgede çalışmalara katıldı. Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet BADEM yaşanan bu olaydan ötürü çok büyük üzüntü duyduklarını ve yardımların bununla sınırlı kalmayacağını ayni ve nakdi yardımların devam edeceğini dile getirdi. Başkan Badem deprem de yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

Bakmadan Geçme