Kadınlar İş Hayatında Artık Daha Görünür Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların öğrendiklerini artırma amacıyla yeni modeller üzerinde durduklarını belirterek, esnek ve uzaktan çalışma, hibrit çalışma modelleri ile mahalle tipi kreşler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Kadınlar İş Hayatında Artık Daha Görünür Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların işgücüne katılımını artırmak için yeni modeller üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Göktaş, TÜRKPA "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" Konulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kadınların işgücüne katılımının önemine vurgu yaptı.

Göktaş, "Kadınlar, toplumun her alanında olduğu gibi iş hayatında da aktif rol almalıdır. Bu nedenle, kadınların işgücüne katılımını artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Bu kapsamda esnek ve uzaktan çalışma, hibrit çalışma modelleri ve mahalle tipi kreşler üzerinde çalıştıklarını belirten Göktaş, “Esnek ve uzaktan çalışma modelleri, kadınların çalışma saatlerini kendileri belirlemelerine ve çocuklarının bakımıyla ilgili sorumluluklarını daha kolay bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanıyacak” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme