Kadir Mısıroğlu'nun Selahaddin Eyyübi Hakkındaki Sözleri Yeniden Gündemde

TRT ekranlarında yayınlanan ve 3. bölüme kadar izlenme rekorları kıran 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi' filmiyle beraber, Kadir Mısıroğlu'nun yıllar önce Selahaddin Eyyübi ile ilgili sarf ettiği 'şerefsiz, hayvanoğlu hayvan' ifadelerini içeren bol hakaretli videosu tekrar dolaşıma girdi.

TRT ekranlarında yayınlanan ve 3. bölüme kadar izlenme rekorları kıran "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi" filmiyle beraber, Kadir Mısıroğlu'nun yıllar önce Selahaddin Eyyübi ile ilgili sarf ettiği "şerefsiz, hayvanoğlu hayvan" ifadelerini içeren bol hakaretli videosu tekrar dolaşıma girdi.

Mısıroğlu, videoda Selahaddin Eyyübi'nin, Kudüs'ü Haçlılardan kurtardıktan sonra Nurettin Zengi'nin dul karısı İsmet Hatun'u aldığını ve bu durumun "şerefsizlik" olduğunu savunmuştu.

Mısıroğlu'nun bu sözleri, sosyal medyada büyük tepki çekti. Kullanıcılar, Mısıroğlu'nun sözlerini "tarih bilmezlik" ve "Din ve Kürt  düşmanlığı" olarak değerlendirdi.

MISIROĞLU'NUN SÖZLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Mısıroğlu'nun sözleri, Selahaddin Eyyübi'nin kişisel hayatı hakkındaki bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Mısıroğlu, Selahaddin Eyyübi'nin Nurettin Zengi'nin dul karısını almasını "şerefsizlik" olarak değerlendiriyor. Mısıroğlu'na göre, Selahaddin Eyyübi, Nurettin Zengi'nin kendisine karşı yaptığı bir yanlıştan dolayı intikam almak için İsmet Hatun'u almış.

Ancak, tarihçiler bu konuda farklı görüşlere sahip. Bazı tarihçiler, böyle bir evliliğin hiç yaşanmadığını söylerken; kimi tarihçiler de Selahaddin Eyyübi'nin İsmet Hatun'u almasının siyasi bir amaç taşıdığını savunuyor. Bu tarihçilere göre, Selahaddin Eyyübi, İsmet Hatun'u alarak Haçlılara karşı bir güç gösterisi yapmak istemiş.

Diğer tarihçiler ise, Selahaddin Eyyübi'nin İsmet Hatun'a gerçekten aşık olduğunu savunuyor. Bu tarihçilere göre, Selahaddin Eyyübi, İsmet Hatun'un güzelliği ve zekası karşısında kendini alamamış.

KADİR MISIROĞLU SELAHADDİN EYYÜBİ İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Söz konusu videoda Kadir Mısıroğlu’nun sohbeti sırasında gelen bir Selahaddin Eyyübi sorusuna yönelik “Nurettin’in dul karısını aldı aile yaptı. Allah belanı versin! Dünya mı kurudu? Şerefsiz! Anan yaşında bir kadını alıyorsun. Seni yetiştirmiş. Sana çorba ikram etmiş. Hayvanoğlu hayvan! İntikam alıyor. Bunu da mı mazur göreyim” ifadeleri yer alıyor.

İşte o video

Bakmadan Geçme