Kahramanmaraş'ta açılan sosyal market sayısı 12'ye ulaştı

Depremzedeler için Kahramanmaraş'ta dev sosyal market hizmete açıldı.

Kahramanmaraş'ta  açılan sosyal market sayısı 12'ye ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Afet Acil Sosyal Yardım (ASYA) bünyesinde Kahramanmaraş'ta 1500 metrekarelik yeni bir sosyal market daha açıldı.

Bölgeye 6 Şubat'taki depremlerin ardından  ASYA sosyal marketleri aracılığıyla afetzedelere ayni yardımlar ulaştırılıyor.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Şehit İdare Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde  faaliyete giren 1500 metrekarelik çadırda, ihtiyaç sahibi depremzedelerin gıda, kıyafet, temizlik ve ev yaşam ürünleri ihtiyaçları karşılanıyor.

Kahramanmaraş'ta kurulan ASYA bünyesindeki sosyal marketlerin sorumluluğunu yürüten Büşra Yalçın, ASYA ekiplerinin depremin ilk gününden beri sahada çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezde 12 sosyal market açıldığını belirten Yalçın, bunların 8'inin çadır ve konteyner kentlerdeki vatandaşların ihtiyacını karşılamaya yönelik çalıştığını ifade etti.

Söz konusu marketin çok ürün barındırdığını vurgulayan Büşra Yalçın, şunları kaydetti:

"Sosyal marketlerimizin ihtiyaçlarını, insanların yaptığı hayırları topladığımız aynı bağış depo yönetiminden teslim alıyoruz. Orada ayrıştırılan ürünleri sosyal marketlerimize, vatandaşların ihtiyaç talepleri doğrultusunda ilerletiyoruz. Bu marketimiz 1500 metrekare, burada hem gıda hem hijyen hem kıyafet hem de ev yaşam ürünlerimiz bulunuyor. Vatandaşlarımızın bu şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Burada 200 çeşitten fazla ürünümüz var. İnsanlar için herhangi bir muhtaçlık sınırı gözetmeksizin afetzede olmasından dolayı ihtiyacı olduğu ürünleri belirli sınırlamalar dahilinde mükerrerliğe ve hak ihlaline yol açmayacak şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz."

 

Bakmadan Geçme