Kahramanmaraş'ta depremzede üniversite öğrencisi Vildan Elif Gönül, çocuklara destek oluyor ve iyileşiyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminin ardından evi yıkılan ve konteyner kente yerleşen üniversite öğrencisi Vildan Elif Gönül, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bünyesinde çocuklarla çalışarak hem kendisini hem de çocukları iyileştiriyor.

On iki Şubat ilçesindeki Hayrullah Mahallesi'nde yaşadığı deprem sonrasında Dulkadiroğlu ilçesindeki Umut Kent Konteyner Kenti'ne taşınan Vildan Elif Gönül (21), Temmuz ayından bu yana TEGV'de gönüllü olarak çalışıyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Gönül, çocuklarla bir arada olmanın ve onları mutlu etmenin kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Depremin hemen ardından enkaz altından kendi imkanlarıyla kurtulan Gönül, çocukları mutlu ettiğinde kendisinin de mutlu olduğunu belirtti. Kendini çocuklarla birlikteyken daha iyi hissettiğini ifade eden Gönül, "Onlarla vakit geçirmek, kendi yaralarımı iyileştirmeme yardımcı oluyor. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum ve her gün buraya gelmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

TEGV Öğrenim Birimi Yöneticisi Zahide Ebrar Türksayar da Vildan'ın depremi en derinden yaşayan gönüllülerden biri olduğunu belirterek, "Kendi acılarını unutarak çocuklara destek oluyor ve onların enerjisiyle kendi yaralarını iyileştiriyor. Bu fedakarlık ve gönüllülük bilinci bizim için çok kıymetli." dedi.
 

AA

Bakmadan Geçme