Kalbe iyi gelen besinler!

Kalp sağlığı, hem yaşam kalitesi, hem de genel sağlık için dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Gıda rasyonumuzda ne kadar çok yeşillik varsa kalbimiz de o kadar sağlıklı olur.

Kalp, vücudumuzun hayati organları arasında  yer alıyor.  Bu yüzden kalp sağlığını korumak, kaliteli bir yaşam için dikkat edilmesi gereken  konulardandır. İşte bu açıdan bize yardım edebilecek bazı gıdalar vardır. Bu gıdaları da şöyle sıralayabiliriz... İşte kalp sağlığına iyi gelecek birkaç besin... 

1. Balık

Balık, Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir protein kaynağıdır. Balık tüketmek, kalp ritminizin düzenlenmesine, kolesterol seviyenizin düşürülmesine, kan basıncınızın düzenlenmesine yardımcı olabilir.

2. Ispanak

Ispanak, pıhtılaşmayı yavaşlatmakla beraber kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma da  sağlar. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürmede de faydalıdır.

3. Ceviz

Ceviz, içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde düzensiz kalp atışlarının engellenmesine yardımcı olur. Öte yandan, protein, lif, antioksidanlar ve çeşitli minerallerle zengin olan cevizin kalp-damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. 

4. Keten tohumu

Keten tohumunun içerdiği, yağlar, kötü kolesterol (LDL) ve kan basıncını düşürmede, damar sertleşmesini ve felci önlemede etkilidir.

5. Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi, kolesterol düşürücü etkisiyle kalp hastalıkları riskini en aza indirir. İçerdiği yüksek lif içeriği, yüksek kolesterol seviyelerini düşürür, kan şekerinin de düzenlenmesine katkı sağlar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme