• Haberler
  • Konya
  • Kameralarla geçen 45 yıl: Meslek aşkını hiçbir kareye sığdıramadı!

Kameralarla geçen 45 yıl: Meslek aşkını hiçbir kareye sığdıramadı!

Konya'da yaşayan Mehmet Akgün, 1979 yılında çırak olarak başladığı kamera tamirciliği mesleğini ilk günkü aşkla devam ettiriyor. Akgün, ayrıca memleketi Akkise'ye faydalı olmak amacıyla 21 yıldır 2 aylık süreli Akkise Gazetesi'ni çıkarıyor. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kameralarla geçen 45 yıl: Meslek aşkını hiçbir kareye sığdıramadı!

1968 yılında Konya’da dünyaya gelen Mehmet Akgün, 45 yıl önce başladığı radyo ve kamera tamirciliği mesleğini ilk günkü heves ve azimle devam ettiriyor. 

Kameralara olan ilgisi nedeniyle mesleğini kamera tamirciliği ile devam ettiren Akgün, ilerleyen dönemlerde kendini geliştirerek işinde ustalaştı.  

Doğup, büyüdüğü memleketi Akkise’ye faydalı olmak ve oradaki insanların sesini duyurmak için 2003 yılında Akkise Gazetesi'ni çıkaran Akgün, gazetenin imtiyaz sahipliğini yaparak, vatandaşların sesine, ses olmaya başladı. 

ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI MESLEKTE 45 YILI GERİDE BIRAKTI

Mesleğine başlaması hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Akgün, “1979'da radyo televizyon tamircisi olarak, Karaman Caddesi dediğimiz Amele Pazarında çıraklığa başladım. 
1982’de de kalfa olarak Zafer'de radyo televizyon tamircisi olan bir ustanın yanına kalfa olarak devam ettim. 


İki üç sene çalışmamdan sonra 1984, 1985’ten sonra sadece fotoğraf makinesi, kamera tamir ve bakım üzerine mesleğimi değiştirdim. 


Çalıştığım zamanlarda birinin getirdiği cihaz neden hata veriyor iyi bilirdim. Hataya müdahale için ne yapmam gerektiğini iyi bilirdim. 


Önce cihazı sökerken çok dikkat etmemiz gerektiğini öğrendim. Çalışma sistemini kafamda oluşturarak, çalışmayan kısımlarda arızayı tespit edip, tamire başlardım.” şeklinde konuştu. 

Kameralarla geçen 45 yıl: Meslek aşkını hiçbir kareye sığdıramadı!

KAMERALARINI TAMİR ETTİĞİ MUHABİRLERDEN,  GAZETECİLİĞİ ÖĞRENDİ


Fotoğraf makinalarını tamir ettiği muhabirlerden haberciliği öğrendiğini dile getiren Akgün, Akkise halkına faydalı olmak için 21 yıl önce gazete çıkarmaya başladığını ifade etti. 

Mehmet Akgün, “Bütün muhabir arkadaşlarla sürekli irtibat halinde olurdum. Çünkü onların elindeki makineler profesyonel makinelerdi. Konya'da da başka tamirci olmadığı için onlarla yollarımız daha sık kesişmeye başladı. 


Gazeteci arkadaşlar sürekli dükkâna uğradıkları için onlarla haberlere dair sürekli sohbet ederdik. Bu vesileyle de haber alanında kendimi geliştirmeye başladım. Sonra aklıma geldi.  Niye ben kasabamıza böyle bir şey çıkartmayayım diye düşündüm. 


Yapabileceğim bir alan 20 sene önce başladım hazırlıklara. İlk sayımı 2003 yılında çıkartmaya başladım.

Ve o günden bugüne 2 ayda bir Akkise Gazetesi’ni çıkartmaya devam ediyorum.” diye konuştu. Eski kameraları çok sevdiğini vurgulayan Mehmet Akgün,  kameralardan sergi açmayı hedeflediğini aktararak sözlerini noktaladı.  
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme