Kamu Mühendisleri'nin mücadelesi sürüyor

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan mühendislerin problemleri devam ediyor. Mühendislerin problemleri ile ilgili çalışmalar yürüten Kamu Mühendisleri Platformu Sorunlarını Anlatan Dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a İletti.

Kamu Mühendisleri'nin mücadelesi sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi talepleri bulunan kamu mühendisleri sık sık sosyal medyada da etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor. Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen binlerce mühendis çalışma şartlarından memnun değilken özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını ve mühendislerin de hak ettiği değeri almasını istiyor.

Son olarak Kamu Mühendisleri Platformu Kamu Mühendislerinin sorunlarını anlatan dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sundu.

Konu ile ilgili yapılan o açıklama;

“İstanbul'daki meslektaşlarımız tarafından; Kamu Mühendisleri Platformu olarak Sn. Cumhurbaşkanı yardımcımız Dr. Cevdet Yılmaz Bey'in yeni görevi tebrik edilip durumumuzu anlatan dosyamız ve çiçeğimiz takdim edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız; Kamu mühendislerinin durumundan haberdar olduklarını ve dosyayı inceleyip ilgileneceğini bildirmiştir. Olumlu bir havada gerçekleşen görüşme için Sayın Cevdet Yılmaz’a saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.”

KAMU MÜHENDİSLERİ NE İSTİYOR?
Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri talep ettiklerini şu şekilde sıralıyor:
Kamu Mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için aşağıda yer alan düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.
1- Kamuda çalışan tüm mühendislere “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, bu kalemin en düşük mühendis maaşını 30.700 TL olan yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmesi ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmesi gerekmektedir.
2- “Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi gerekmektedir.
3- Kamuda çalışan tüm mühendislerin Ek ödemelerin (dengimiz olan hakim-savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılması gerekmektedir.
4- Tüm gelirlerin emekliliğe katkı sağlamasını ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 15.000 gösterge) yapılması gerekmektedir. Deprem felaketinin ardından da deprem bölgesini yeniden ihya ve inşa sürecinde aktif rol oynayacak olan mühendisler, ''Güvenilir yaşam alanları için iş ehillerine bırakılmalıdır. Yıllardır prosedür olarak görülen mühendislerin mesleki olarak alacağı kararlara dair hukuki korumanın mevzuatlara işlenmesi gerektiğini belirterek 'Mühendislik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını talep ediyor.
 

Yorumlar 7
Gariban Mühendis 01 Temmuz 2023 02:50

Arkadaşlar maaşlara baktımda hakim ve savcılarla maaşımız tam yarı yarıya eskiden eşitti. Büyük adaletsizlik var .Büyük projelere ımza atıyoruz.Sayin Cumhur Başkanı yardımcımız lütfen bu adaletsizliği giderin.

Kamu Mühendisi 20 Haziran 2023 15:59

Emeğinize sağlık

Serkan ŞANLI 19 Haziran 2023 01:56

Mağdur olan kamu mühendislerinin durumunu dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Feridun Karaoglu 16 Haziran 2023 22:23

Mühendisler son 10 yılda en fazla mağdur edilen meslek grubudur. 10.sene öncesinde doktorlarla eşdeğer maaş alan mühendisler simdi emrinde çalışan işçiden az almaktadır.

Hilmi YAZICI 16 Haziran 2023 12:32

Tşk

Kamuda Mühendis 16 Haziran 2023 10:25

Haklı taleplerimizi haber yaptığınız ve sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz.

Kamu Mühendisi 16 Haziran 2023 09:04

Desteginiz icin tesekkürler

Bakmadan Geçme