• Haberler
  • Siyaset
  • Karaca: 2023 yılı çiftçilerimiz için kara bir yıl oldu

Karaca: 2023 yılı çiftçilerimiz için kara bir yıl oldu

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, pancar alış fiyatlarını belirlemesi üzerine gazetemize açıklamada bulundu. Karaca, '2023 yılı tarım sektörü ve çiftçilerimiz için tam bir kara yıl olmuştur' dedi.

Karaca: 2023 yılı çiftçilerimiz için kara bir yıl oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, dün sosyal medya hesabından 2023 yılı pancar alım fiyatlarını duyurmuştu. Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, tahıl fiyatlarının çiftçinin maliyetini  karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayarak, “Tahıl fiyatlarında gördüğümüz maliyeti karşılamaktan uzak değerlendirmeler mısır ve fındık fiyatlarıyla devam etmiş, son olarak ta pancar fiyatları ile taçlandırılmıştır!” şeklinde konuştu. 

“BU KARARLARLA TARIMIN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Tohum, akaryakıt ve gübrede 2 kat fiyat artışı olduğunu belirten Seyit Karaca, “En önemli 4 girdi olan tohum, akaryakıt, gübre ve sulamada en düşüğü 2 kat fiyat artışları yaşanmış olmasına rağmen pancar fiyatı komik bir artışla çiftçinin beklentisinin çok altında açıklanmıştır. “Tarımı stratejik bir sektör olarak görüyoruz” söylemini sadece ağızlarına sakız edip üreticiyi desteklemek ve kalkındırmaktan çok uzak fiyat açıklamaları tarımımıza büyük sekte vuracaktır. Dolaylı olarak hayvancılığı da olumsuz etkileyen bu kararlarla tarımın kalkınması mümkün değildir” ifadelerine yer verdi. 

“ÇİFTÇİ BİR KEZ DAHA CEZALANDIRILMIŞTIR”

Çiftçinin bir kez daha cezalandırıldığını söyleyen Karaca, şu cümlelere yer verdi: “Çiftçi bir kez daha cezalandırılmıştır. Ülke kaynaklarını tüketip 27 ay “Yeni ekonomi modeli” safsatalarıyla reel ekonomik kararlar yerine kendileri başta olmak üzere insanların inançlarıyla bile alay edecek tarzda kararlar alarak döviz krizi ve zincirleme zamlarla enflasyonun patlamasına sebep olan ekonomi dehaları ne olduysa 28 Mayıs sonrası bir u dönüşü daha yapıp farklı bir modele geçtiler. Ama iş işten çoktan geçti. Abartılı faiz artışlarına rağmen döviz bile kontrol edilemiyor. Keşke yıllar önce Maliye Bakanı Tansa standlarında “vatandaşa ucuz sebze yedireceğiz” vaadiyle zerzevat paketleyeceğine asıl işine odaklansaydı da rezervlerimizi eritmeseydi. Kısacası son karar kötü yönetime bir örnek daha oluşturmuştur. Bozanlardan düzeltmelerini beklemek te safdillik olur” 

Bakmadan Geçme