Karaca'dan yöneticilere çağrı

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, görme engelli vatandaşların hayatına kolaylık saylayacak olan 'İzli Yollar' hakkında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu. Karaca, 'Belediye başkanlarımızın bir an önce bu konuyu gündemlerine alıp kış gelmeden eksikleri gidermelerini özellikle görme engelli vatandaşlarımız adına talep ediyoruz' dedi.

Engelli vatandaşlarında toplumda önemli sayıda olduğunu belirten Seyit Karaca, “Engelli kardeşlerimiz toplumda önemli sayıdadır. Şehrin yöneticileri de engelli kardeşlerimizin de bu toplumun önemli bir parçası olduğunu unutmadan “ergonomik şehir” oluşturma idealinden vaz geçmeden rahat yaşanılabilecek bir şehir oluşturmalıdırlar Kaldırımlar ortopedik ve görme engelli vatandaşlarımız için son derece önemlidir. Gerek yükselti gerekse de izli yollar noktasında çok titiz davranmak durumundayız” şeklinde konuştu. 

“İZLİ YOLLAR MAALESEF TAMAMLANMADI”

Alaaddin Tepesi ve Zafer Meydanı çevresindeki izli yolların tamamlanmadığını dile getiren Karaca, “Alaaddin Tepesi ve Zafer Meydanı çevresinde yaklaşık iki yıldır görsel anlamda güzel çalışmalar yapıldı. Büyük ölçüde de tamamlandığını zannediyorum. Ancak görme engelli kardeşlerimiz için büyük öneme sahip “izli yollar” maalesef tamamlanmamıştır. İzli yolların aslında daha önceden planlanıp kaldırıma gömülmüş şekilde yapılması gerekirdi. Çünkü yapıştırma şeklinde yapılan çalışmalar zamanla kolay tahrip olması yanı sıra engelliler için bazen düşmelere yol açabilmektedir. Belediye başkanlarımızın bir an önce bu konuyu gündemlerine alıp kış gelmeden eksikleri gidermelerini özellikle görme engelli vatandaşlarımız adına talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 


 

Bakmadan Geçme