Karaca, gündemi değerlendirdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr.Seyit Karaca gündeme dair açıklamalarda bulunarak, ilimizin olumsuz şekilde gündeme gelmesine üzüldüklerini kaydetti.

Karaca, gündemi değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaca değerlendirmesinde, “Hz. Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıldönümünde olduğumuz bugünlerde hoşgörü, dostluk ve sevginin hâkim olduğu bir dünyaya olan ihtiyaç ve özlem her geçen gün artmaktadır. Son günlerde hayvan barınağı problemi ile başlayan süreç sonrası, bir okulda yaşanan olaylarla ülke gündemine gelmemiz bizleri üzmektedir. Ciddi bir yatırım ile hayvanlara verilen hizmet maalesef denetim eksiklikleri ve işini sevmeden yapan liyakatsiz insanlar nedeniyle ilimizi olumsuz bir şekilde ülke gündemine taşımıştır. Umarız yaşananlardan ders alan Büyükşehir Belediyemiz harcanan emekle ve maddi kaynakla hak edilen değeri elde edecek şekilde hayvanlara hizmete devam eder.  Diğer taraftan eğitimcilerin yaptıkları kabul edilemez. Bir okulda müdürlerin içinde olduğu skandal ile ilgili olarak ta “kesinlikle affedilemez boyutta bir olaydır, hiçbir ahlâkî ve insanî ölçü ile bağdaşmayan olayların müsebbipleri en ağır cezalara çarptırılmalıdır liyakatsiz kadrolar bu durumlara yol açan en önemli unsurdur” dedi.

Mavi Yelekliler Durmuyor! Önce Ereğli, sonra Kulu!

İlçelerde yaptıkları saha çalışmalarını da değerlendiren Karaca şunları söyledi: “Hem İl Teşkilatımız hem de ilçelerimizle Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın ve Deva Partisinin siyaset anlayışını vatandaşlarımıza her fırsatta anlatmaya devam ediyoruz. İki hafta önce Ereğli İlçemizde yaptığımız çalışmada vatandaşlarımız ve esnaflarla buluştuk. Ereğli ilçemizin 20 yıllık mevcut iktidar döneminde hak ettiği yatırımları alamaması ve değeri görememesine vatandaşlarımızın tepkisini yakinen müşahede ettik. Tarım, hayvancılık ve tarımsal endüstri konusunda yapılması gereken yatırımları alamayan Ereğli, gittikçe artan ekonomik problemler ve kamu kaynağı sıkıntıları nedeniyle artık mevcut iktidar döneminde yeni yatırım alamayacaktır. Deva iktidarında genel ekonomik refah artışına paralel olarak artacak kamu kaynakları ile Ereğli ilçemizin de hak ettiği hizmetleri alacağına olan inancımız tamdır. Ereğli’li vatandaşlarımızın da bizlere olan teveccühü bunu göstermektedir. Geçtiğimiz hafta da Kulu ilçe teşkilatımızla beraber Kulu’lu vatandaşlarımız ve esnaflarımızla buluştuk. Kulu ilçemiz konumu itibariyle başkente yakın olmasına rağmen gelişmişlik aynı oranda ve yakınlıkta değildir. Vatandaşlarımızın sosyoekonomik imkanlarının gelişmiş olması, yurtdışı akraba ilişkilerinin ilçeye katkısı dışında kamu yatırımları açısından ilçemiz şanssız ilçelerimizdendir. Vatandaşlarımız ekonomik durgunluk, enflasyon ve hayat pahalılığının etkilerini acı şekilde hissetmektedirler. Bu problemlerimizin de çözümünün Deva iktidarı sayesinde olacağını vatandaşlarımızla paylaştık.

Seçimlere kadar da bu çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bakmadan Geçme