Karaca: İşiniz gücünüz yanlış yapmak

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, emeklilere Cumhuriyetin 100. yılına itibaren verilecek olan tek seferlik 5 bin TL emekli maaşını sosyal medya hesabından eleştirdi. Karaca, 'İşiniz gücünüz yanlış üstüne yanlış yapmak olmuş' dedi.

Karaca: İşiniz gücünüz yanlış yapmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere tek seferliğe mahsus 5 bin TL emekli ikramiyesi verilecek. Emeklilerin arasında verilecek olan ikramiye ise çalışan emeklileri kapsamıyor evde emekli olan ve çalışmayan emekliler için ise 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi olarak hesaplara yatırılacak. 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Cumhuriyet ikramiyesine sosyal medya hesabından eleştiride bulundu. Sosyal adaletin her adımda iyice bozulduğunu söyleyen Seyit Karaca, “Sosyal adalet her adımla iyice bozuluyor. Seçim öncesi memura yapılan seyyanen zammın emeklilere belli bir oranda da olsa yansıtılmaması ilk adımdı adaletsizlik adına. Güya “düzelttik-düzelteceğiz” beyanatlarıyla emekli bu zaman kadar oyalandı” şeklinde konuştu. 

“EMEKLİ İLE İLGİLİ ALINAN KARAR TRAJİKOMİK”

Emekli ile ilgili Cumhuriyet ikramiyesinde çalışan emeklilerin faydalanamamasını trajikomik bulduğunu dile getiren Karaca, “Nihayet emekli ile ilgili gündeme alınan karar tam bir trajikomedi. Bir defaya mahsus olmak üzere Kasım 2023’te 5.000 TL ödenecek. Yani diğer zamdan 7-8 ay sonra, tek sefer. Bir başka ayrıntı “her emekliye değil, çalışmayıp evde oturana.” Belki gayrimenkul kiralarıyla gayet rahat yaşayan çalışmayan emeklimiz alacak, geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklimiz alamayacak. Bir de “fedakarlık yapmaktan ve bütçeye olan yükünden” bahsediyorlar. KKM yükünün yanında nedir emeklimize vereceğiniz rakam. Gelin çıkın işin içerisinden. İşiniz gücünüz yanlış üstüne yanlış yapmak olmuş” ifadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme