Karaca: Memur zammı hüsranla sonuçlandı

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, memurlara uygulanacak olan zam miktarı hakkında konuştu. Karaca, 'Memur maaşları ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam konusu haftalarca gündemde kalmasına rağmen hüsranla sonuçlandı' dedi.

Memur yapılması beklenen zam dün açıklandı 2024’dün ilk 6 ayı yüzde 15 ikinci altı ayı yüzde 10 olacak şekilde, 2025’in ilk ayı yüzde 6 ikinci altı ayı ise yüzde 5 olacak şekilde belirlendi. Memur zammının açıklamasının ardından Hakimiyet. Com ‘a konuşan Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, gazetemize bir dizi açıklamalarda bulundu. 

“HÜSRANLA SONUÇLANDI”

Memur zammının haftalarca gündemde kalmasına rağmen hüsranla sonuçlandığını ifade eden Seyit Karaca, “Memur maaşları ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam konusu haftalarca gündemde kalmasına rağmen hüsranla sonuçlandı. Söylenecek tek şey “ekonomi kurumlarının açıkladığı enflasyon tahminlerinin üzerine refah payı ilave edilmesi” olacakken yapılan ince pazarlıklarla açıklanan rakam tam bir yüz karasıdır. “Sabit gelirlileri enflasyon altında ezdirmeyeceğiz” diyenler unutmasınlar ki açlık sınırı bile asgari ücretten daha üstte kalmıştır” şeklinde konuştu. 

“ÜLKEYİ BU HALE DÜŞÜRENLERİN SÖYLEYEMEDİKLERİNİ BİZ SÖYLEYELİM”

Tüm sendikaların bu kararı kabullenmeyerek ses çıkarmaları gerektiğini belirten Karaca, “Ülkeyi kötü yönetimle bu hale düşürenlerin söyleyemediklerini biz söyleyelim: “Ülke kaynakları bitmiştir, rezervlerimiz eksidedir, gelecek dönemlere ilişkin aldığımız kararlarla KKM’den filan çıkabilirsek, faiz rantiyecilerine vereceğimiz paraları vermez ve bununla kasamız dolarsa vereceğiz, dolmazsa size de yok, bize de!” Yetkili yetkisiz tüm sendikaların bu kararı kabullenmeyip seslerini yükseltmeleri ve tüm sabit gelirlileri etkileyecek harekete öncü olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Bakmadan Geçme