Karaca Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyid Karaca, 28. dönem Milletvekilliği için Konya Deva Partisi İl Başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Deva Partisi Konya İl Başkanı Karaca, 'Bizler de seçim sisteminin icaplarını yerine getirmek adına, sahada vatandaşımızla iç içe sorunu yaşayan ile sorunu çözecek olanlar arasında köprü vazifesi kurmak adına 28.dönem milletvekili seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdik.' dedi.

Karaca Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Deprem bölgesinde yaşadıklarını basın mensuplarına anlatan Karaca, bölgeyi gören bir hekim olarak yıllarca unutulması zor bir olay olduğunu belirterek yaraları sarmaya çalışırken yeni acılar oluşmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 14 Mayıs 2023 tarihinde ülkenin çok büyük bir seçime gittiğini ifade Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyid Karaca, “Tüm bu yaşananlara baktığımızda bir kez daha görüyoruz ki, 14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Partimizin ilk günden itibaren savunduğu, bizim için "sistemsizlik" anlamına gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değiştirilip, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş açısından son derece önemli bir seçim. Koalisyonları öcü gibi gösterip 50+1 zorunluluğu nedeniyle seçim öncesi yıllardır birbirine demedik lafta can bırakmayanların bir araya geldiği 5 yıllık bir süreci geride bırakıyoruz. Çocuklarımızın psikolojik ve ruhsal çöküntüye girmesine sebep olacak laflarla birbirlerine karşı hakaretleri havada uçuşturanlar 5 yıldır kayıtsız şartsız bir teslimetle birbirlerini ağırlamaktalar.” şeklinde konuştu.

 “UZAYA GİTMEKTEN SÖZ EDENLER DEPREM BÖLGESİNE GİDEMEDİLER”
Uzaya gitmekten söz erden iktidarın bazı bölgelere 48 bazı bölgelere ise 72 saatte kara yolu ile ulaşamadığını belirten İl Başkanı Seyid Karaca, “Ülkemiz birkaç alanda bari yapılan iyiler dışında toplamda yüzde 50 bari iyiye doğru yol alsa görmezden gelelim diyoruz ama yanlış iliklenen ilk düğme olduğu için üzerine bina edilen neredeyse her şey yanlışla neticelendi. İktidar, bir grubun yönlendirmesiyle "uzaya gitmekten" söz ederken maalesef depremden etkilenen illerimizin bazılarına 48 bazılarına 72 saatte karayolu ile bile gidemedi. Sistem içerisinde tek kişiye bağlı alınan kararlar, sistemi içinden çıkılmaz hale getirdi. Çünkü en acil ve önemli konularda karar v verip uygulamaya konulmasını sağlayacak kişi ile partisinin küçük bir ilçesinde teşkilatının gençlik kolları başkanının atamasına imza koyacak kişi aynı kişi. Devlet organizasyon şemasında vergiyi toplayan da harcamayı yapan da aynı kurum.” sözlerine yer verdi. 

“ÜLKE HAZİNESİ CEP DELİK CEPKEN DELİK”
Devletteki denetleme mekanizmalarının neredeyse devre dışı kaldığını aktaran Seyid Karaca, “Denetleme mekanizmaları neredeyse devre dışı. "İtibardan tasarruf" ta olmayınca ülke hazinesini maalesef "cep delik, cepken delik" bir noktaya getiren yönetim anlayışının değiştirileceği bir seçim olacak. Ülke ekonomik entegrasyona bağlı büyüme hedeflerinde elbette borçlanacak ama öyle bir haldeyiz ki adalet sistemimizden başlayan aksaklıkların bizi getirdiği nokta güvensiz bir ülke. Bu nedenle de tefeci faiziyle borçlanmak zorunda kalan bir hazine. Kamusal güvenden ziyade kişisel güven ile yönetilmeye çalışılan hazine, borçlanma stratejisi ve yatırım alanı. Sonuç "kendisine güven duyulan kişi giderse eğer ülke batar" pompalamasıyla 1000 yıllara dayanan Türk devlet geleneğini hiçe sayan söylemler. Gözbebeğimiz, asırlık çınarlarımız olan yardım kuruluşlarımızı bile beceriksiz yönetimlerle güvensiz kurumlar haline getirdiler.” diye konuştu.

“KONYA’DA YATIRIMLAR DEVA PARTİSİ ZAMANI TAMAMLANACAK”
Konya’daki yatırımların kendilerinin döneminde tamamlanacağını dile getiren Karaca, “İlimiz özelinde iktidar mensupları tamamlanmayan yatırımlar konusunda yılların ihmalini şimdi de depremi bahane göstererek acizliklerini nihayet kabul ettiler. Elbette Konya'nın metro yatırımından önce tüm deprem bölgemizin imanı gelir, trafik sıkıntımız varsın bir beş yıl daha devam etsin de 11 ilimizin yaraları bir an önce sarılsın. Keşke kasır yapacağımıza diğer hayati yatırımlarımıza kaynak ayırsaydık. Ancak ne öncelik belirlemesi yapılmaması ne de yatırımların takip edilmemesi nedeniyle bitmeyen Konya yatırımları Allah (CC.)'ın izniyle bizim dönemlerimizde tamamlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“ALİ BABACAN HALK ADAMIDIR”
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın halk adamı olduğunu dile getiren Karaca şu şekilde konuştu: “Burada şu hususa özellikle vurgu yapmak isterim. Partimiz birçok yönü ile 1983'te Turgut Özal'lı Anavatan Partisi, 2002'de Genel Başkanımızın da içinde bulunduğu ve tam bir takım oyunu ile ülkeyi yöneten Ak Parti iktidarı dönemlerini andırmaktadır. Genel Başkanımız Anadolu'nun ortalama insan profilinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran yılların esnafı bir aileye mensuptur. Halktan biridir. Son derece donanımlı eğitim hayatı ve dünyayla entegre geçmişi de onun bu vasfını sürdürmesine engel teşkil etmemiştir. Kısacası halk adamıdır.”

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme