• Haberler
  • Siyaset
  • Karaca: Mısır fiyatındaki yüzde 6'lık artış aymazlıktır

Karaca: Mısır fiyatındaki yüzde 6'lık artış aymazlıktır

TMO'nun mısır fiyatlarını açıklamasının ardından çiftçilerin tepkisi devam ediyor. Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaca, 'Çiftçinin ve meslek odalarının beklentisi en az 7,5-7,7 Tl/kg iken sadece yüzde 6'yı bile bulmayan bir oranda artış yaparak 6 tl/kg fiyat açıklanması en basit ifade ile aymazlıktır' dedi.

Karaca: Mısır fiyatındaki yüzde 6'lık artış aymazlıktır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toprak Mahsulleri Ofisi, mısır fiyatlarının ton başına 6 olduğunu açıklamasından bu yana mısır üreticisinde tepkiler dinmiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, çiftçilerin sesi oldu. 

“ENFLASYONU DİKKATE ALMADAN ÜCRET TEKLİF EDİYORLAR”

Çiftçilerin mağdur edilmeye devam ettiğini ifade eden Seyit Karaca, “Çiftçi mağdur edilmeye devam ediliyor. Ekmek, hasat yapmak ve üretmek cezalandırılır hale geldi. Ağızlarını açıp “vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” masalları anlatanlar kamu kurumu tarafından açıklanan enflasyonu bile dikkate almadan fiyatlar açıklıyor, ücretler teklif ediyorlar” şeklinde konuştu. 

“6 TL FİYAT AÇIKLANMASI AYMAZLIKTIR”

Çiftçilerin fiyat sorununa çözüm bulacak bir hakem kurulunun olmadığını dile getiren Karaca, “Birkaç gün önce kamu çalışanlarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanıp hakem kuruluna gitmişken, açıklanan mısır fiyatlarına çözüm bulacak hakem kurulu da olmadığından çiftçinin hakkını arayacak mercilerin seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 5,7 Tl/kg civarında açıklanan fiyat arz durumu ve iklim koşulları nedeniyle 4,8 Tl/kg düzeylerine kadar indi. Mevcut şartlarda 5,2-5,7 Tl/kg bandında borsada işlem gören mısır için çiftçinin ve meslek odalarının beklentisi en az 7,5-7,7 Tl/kg iken sadece yüzde 6’yı bile bulmayan bir oranda artış yaparak 6 Tl/kg fiyat açıklanması en basit ifade ile aymazlıktır” ifadelerine yer verdi. 

“ÇİFTÇİYİ YAŞATMAZSAK ÜLKENİN GELECEĞİ ÇIKMAZA GİRER”

Tarım Bakanı’nın Konya’ya geldiğinde, çiftçinin derdini dinlemek yerine sadece basın ve sosyal medya görüntüsü verdiğini belirten Karaca şu şekilde konuştu: “Tarım Bakanımız ilimizi ziyaret ettiğinde ziraat odaları ve çiftçi ziyareti ve onların sorunlarını dinlemek yerine sadece basın ve sosyal medya görüntüsü verip, göstermelik protokol görüşmeleri ile ilimizden ayrılacağına çiftçi ile hemhal olmalıdır. Çiftçiyi yaşatmazsak ülkemizin geleceği çıkmaza girecektir. Eğer iktidar mensupları bunu yapmıyorsa Ticaret Borsası başta olmak üzere Ziraat odalarımızdan üyelerine sahip çıkmalarını ve sözlerini yükseltmelerini bekliyoruz” 


 

Bakmadan Geçme