• Haberler
  • Konya
  • Karaca okul servis fiyatları hakkında konuştu

Karaca okul servis fiyatları hakkında konuştu

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, servis ücretlerini gazetemize eleştirdi. Karaca, 'Sorun araç ve gider kalemlerinde yaşanan sürekli artışlardır. Bu artışlar frenlenemediği sürece servis ücretleri de artmaya devam edecektir' dedi.

Karaca okul servis fiyatları hakkında konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONESOP Başkanı Muharrem Karabacak’ın 18 Ağustosta servis ücretlerini kısa mesafe 9 bin 900 uzun mesafe ücreti ise 13 bin 500 olarak açıklamıştı. Konuya ilişkin Konya Deva Partisi İl Başkanı Seyit Karaca, gazetemize bir dizi açıklamalarda bulundu. 

“SERVİS ÜCRETLERİNİN ARTMASI KAÇINILMAZDI”

Konya’da toplu taşımaya gelen zamların ardından servis fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Seyit Karaca, “Gündelik hayatın her alanında bir çok sıkıntı yaşıyoruz. Eğitim, çok parçalı ve birbiri ile de bir o kadar ilgili alanlardan oluşur. Öğretmenlerimizin sorunlarından tutun da bina sorunları, eğitimde fırsat eşitliğinin olmaması, servis sorunları, kantinci, kitap-kırtasiye gibi tedarikçi firmaların sorunları derken bir çok konuda konuşmak mümkün. Büyüyen şehirlerle birlikte eğitimde taşıma da önemli bir iş haline geldi. Şehir içi ulaşımda toplu taşımaya da gelen son zamlarla birlikte servis ücretlerinin de artması kaçınılmazdı. O da oldu ve ücretler artırıldı” şeklinde konuştu. 

“KISA SÜREDE GÜNCELLENME İHTİYACI DOĞACAKTIR”

Araç ve giderlerdeki artış devam ettikçe okul servislerindeki artışın devam edeceğini belirten Karaca, “Bu ücretler veliler için ciddi rakamlar olmasına rağmen sektörün beklentisini tam olarak karşılamaktan uzaktır. Kısa sürede güncellenme ihtiyacı doğacaktır. Sorun araç ve gider kalemlerinde yaşanan sürekli artışlardır. Bu artışlar frenlenemediği sürece servis ücretleri de artmaya devam edecektir. Enflasyonla mücadelede hedeflerini gelecek yıllara öteleyen ve revize eden hükümet bu konuda da sübvansiyonlar yapmalıdır”
 

Bakmadan Geçme