Karaca: Zam ikliminde yağmur dinmiyor

Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, TCDD Taşımacılık A.Ş'nin hızlı tren fiyatlarına okul öncesi zam yapmasına ilişkin tepki gösterdi. Karaca, 'İktidar Partisi 'Yaparsak biz yaparız!' sloganını bugüne kadar çok sık kullandı. Bu sloganın gereğini yaparlarken de destekçisi partiler Cumhur İttifakı bloğu olarak işlenen her şeye ortak oldular. Daha önceleri olumlu anlamda kullandıkları bu sloganı biz muhalefet olarak şimdilerde 'evet bu kadar kötüsünü yaparsa bunlar yapar!' şeklinde kullanıyoruz' dedi.

TCDD Taşımacılık A.Ş’nin hızlı tren bilet fiyatlarında artışa gitti.  Sivas-Ankara hattına yapılan zam oranlarından Konya’da nasibini aldı. Ankara- İstanbul daha önce 323 TL olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatı, 430 TL’ye , Ankara-Konya arasındaki bilet fiyatı da 146 TL’den 200 TL’ye, Ankara-Eskişehir hattındaki bilet fiyatı ise 136 TL’den 225 TL’ye yükseltildi. Ankara- Yozgat hattı için 130 TL den 173 TL’ye yükseldi. Konya- İstanbul arası sivil yolcular için bilet fiyatı 630 lirayı gördü. Öğrenciler için ise Konya- İstanbul arası 540 lira oldu. Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, okul açılış zamanından önce yapılan yüksek hızlı tren bilet fiyatlarını eleştirdi.

“BU KADAR KÖTÜSÜNÜ YAPARSA BUNLAR YAPAR”

Zam yağmurundan hızlı tren fiyatlarınındı nasibini aldığını belirten İl Başkanı Seyit Karaca, “Kendi ürettiği enerji ile ekonomik bir işletim sistemine sahip olduğu iddia edilen hızlı tren fiyatları da yağmurdan nasibini almış. Hem de ciddi zam oranları ile. İktidar Partisi “Yaparsak biz yaparız!” sloganını bugüne kadar çok sık kullandı. Bu sloganın gereğini yaparlarken de destekçisi partiler Cumhur İttifakı bloğu olarak işlenen her şeye ortak oldular.  Daha önceleri olumlu anlamda kullandıkları bu sloganı biz muhalefet olarak şimdilerde “evet bu kadar kötüsünü yaparsa bunlar yapar!” şeklinde kullanıyoruz. Son yıllarda kötü giden ekonominin sonucu olarak ekonomik sürdürülebilirlik sıkıntısı her alanda kendini göstermeye devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“HIZLI TREN ZAM SAĞANAĞINDAN NASİBİNİ ALDI”    

En ucuz ulaşım aracı olarak lanse edilen hızlı trenin zam sağanağından nasibini aldığını söyleyen Karaca, şu cümlelere yer verdi: “Bazı illerin devreye alındığı günlerde TCDD kaynak gösterilerek km başına kişi başı 1,5-2,5 tl yakıt masrafından söz edilen, yatırım maliyeti dikkate alınmazsa en ucuz ulaşım aracı olarak lanse edilen, faaliyete geçtiği dönemlerde bir hafta kadar ücretsiz hizmet veren hızlı trenler de zam sağanağından nasibini aldı, el ve cep yakmaya devam ediyor”

 “TREN YOLCULUĞU ARTIK CİDDİ BİR KÜLFET HALİNE GELDİ”

Tren bileti fiyatlarının yüzde 40’dan fazla zamlandığını dile getiren Seyit Karaca, “Üzücü olan, seçime kadar geciktirilen birçok ekonomik tedbir, yanlış uygulanan politikalarla ağır kararlarla düzeltilir hale geldi. Milletimiz her kademeden insanıyla bu faturayı her geçen gün daha da ağır ödeyecek. Şehirler arası ulaşımda hizmet verdiği şehirler arasında havayolu ve karayoluna göre en ekonomik yöntem olan tren yolculuğu artık ciddi külfet haline geldi. Fiyatlar yüzde 40’tan fazla zamlandı. Üniversite öğrencilerimizin eğitime başlayacakları dönemin arifesinde yapılan zamlar iktidarın ve Cumhur İttifakının vatandaşla duygusal bağının ne kadar koptuğunun göstergesidir” ifadelerine yer verdi. 

“ÖĞRENCİLERİN KONAKLAMA MASRAFINA ULAŞIMDA EKLENDİ”

Halkın ilk seçimde yapılan zamlara cevap vereceğine inandığını ifade eden Karaca” Konaklama ve iaşe masraflarında meydana gelen olağanüstü artışlara ulaşım masrafları da eklenmiştir. Gençlik ve Spor Bakanı’nın yurt yerleştirmelerinde müracaat eden 100 öğrenciden 87’sini yerleştirmiş olmalarını büyük bir başarı olarak lanse etmesi de komedidir. Bir çok öğrenci zaten müracaat etmemektedir. Halkımızın ilk seçimde bu yapılanlara gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Yapılan zamların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme