Karaca: Zor dönemde geçtiğimiz şu günlerde birbirimizle kenetlenme zamanıdır

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca yaptığı açıklamada ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde kenetlenerek, yaralarımızı saracağımızı söyledi.

Karaca: Zor dönemde geçtiğimiz şu günlerde birbirimizle kenetlenme zamanıdır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seyit Karaca deprem bölgesine yardımların ulaşması için organizasyonun önemli olduğunu belirterek, “Zor günlerden geçiyoruz, gün kenetlenme zamanı, canlarımız göçük altında. Ulaşabildiğimiz vatandaşlarımız var, ulaşamadıklarımız var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah (C.C.)’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Canlı ulaşamadıklarımızın hiç olmazsa tenlerine, bedenlerine ulaşıp can emanetlerine son görevlerimizi yapalım diye bekliyoruz. Milletimiz teyakkuzda. Devletimizin kurduğu sistem üzerinden yardımları ulaştırmaya gayret ediyoruz. Yaygın afet bölgesi nedeniyle böyle bir organizasyon şart. İhmal edilmemesi ve her bölgemize mutlaka ulaşmak adına organizasyon önem taşıyor. Günlük ihtiyaçlara dönük toplanan bağışlar organizasyon sorumlularınca hızla transfer edilmelidir” dedi. 

İlk Aşamada Kan Önemli!

İlk aşamada yaralanan vatandaşlarımız için kan bağışının önemli olduğuna dikkat çeken Seyit Karaca, " “Tıbbi anlamda kan ihtiyacı önem taşıyor. İlk anda vatandaşlarımızın gösterdikleri hassasiyetle ihtiyaç karşılanmış gibi görünüyor ama kan ihtiyacı sürekli bir ihtiyaçtır. Bugün alınan kan belli bir süre içerisinde ihtiyaç olur da kullanılmazsa çöp niteliğini alır. O nedenle kan bağışını zamana yayacak şekilde devam ettirmeliyiz.”

Siyaset Zamanı Değil!

“Hepimiz sonradan edindiğimiz siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp doğuştan sahip olduğumuz insan vasfımızla hareket etmek zorundayız. Bu ağır enkaz tablosuna dair değerlendirmeler elbette süreç sonunda yapılacaktır. Sorumlular cezasını çekmelidir. Ancak gün göçük altında kalan canlara bir an önce ulaşmak, yaklaşık 13-14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen bu afetten etkilenen vatandaşlarımıza el uzatma günüdür” diyen Karaca:“Son sözümüz, Haysiyet Cellatlığına Kimse soyunmasın.

Depremin  başından bu yana organize ettiği hiçbir yardımda parti logosu kullanmayan, Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız başta olmak üzere azami hassasiyet göstererek toplumsal bütünleşmeyi ve kenetlenmeyi teşvik eden partimize karşı böyle bir günde bile sosyal medya üzerinden saldırma bahaneleri arayanlaradır. Kerameti kendinden menkul zanneden ve maalesef kendisini basın mensubu olarak topluma lanse etmeye çalışan bu kişilere cevabımızı hukuk yoluyla vereceğiz. Bu kişiler şunu da unutmasınlar; topluma mesaj vermeye çalıştıkları araçlar VAKIF malıdır, toplumun değeridir, kendi mülkleri değildir. Gelişmeleri ilerleyen süreçte kamuoyumuzla paylaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Bakmadan Geçme