Hasan Kılca kimdir?

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca kimdir? Hasan Kılca'nın hayatı nasıldı? Hasan Kılca'nın meslek hayatı ve daha fazlasını sizler için hazırladığımız biyografi dizisinde bulabilirsiniz.

Hasan Kılca kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hasan Kılca kimdir? :Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 1970 yılında Konya’da doğmuştur. Harmancık İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra hafızlık eğitimini tamamlamış 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalışan Hasan Kılca, 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak göreve başlamıştır.

2000 – 2002 yılları arasında HUDER’in Konya Şubesi Başkanlığını yapmıştır. 2002 yılında 1. Hukuk Müşavirliği, 2016 yılında ise Genel Sekreterlik görevlerine getirilmiştir. Aynı zamanda;  2005 – 2010 yılları  arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ,2010 – 2018 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı 2012 – 2018 yılları arasında Konya Bilim Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı ve 2013 – 2018 yılları  arasında Konya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

2014 yılında açılışı yapılan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle kurulan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin tüm araştırma / inceleme ve projelendirme çalışmalarına katılan Kılca, 2012 yılında yasalaşan 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu çalışmalarına Konya Büyükşehir Belediyesi adına TBMM’de fiilen katılarak kanunun hazırlanmasına katkı sağlamıştır. Devamında, yasa gereği Konya’nın 31 ilçesine hizmet götürülmesinde koordinatörlük yapmıştır. 16 yıl kesintisiz olarak Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğini yürütmüştür. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi’nde, yerel yönetimlerle ilgili konularda, belediyelerin, bağlı İdarelerin, İştiraklerin yöneticilerine ve personeline eğitimler vermiştir.  Aynı zamanda, Kamu İhale Uzmanı olarak mahkemelerde bilirkişilik yapmıştır.

Yeşilay, Kızılay gibi toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri ve görevleri devam etmektedir. 2018 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa eden Hasan Kılca, AK Parti’den Karatay Belediye Başkanlığı’na aday olmuştur. 2019 Mart seçimlerinde %77 oy alarak Karatay Belediye Başkanı seçilmiştir.

Bakmadan Geçme