Karatay belediyesi'nden ilçeye 35 milyon TL'lik yatırım

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal tesisin vatandaşın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sunacağına vurgu yaparak 'İşimiz hizmet, gücümüz hizmet. Bizler ilçemizi, insanımızı ve Konyamızı çok seviyoruz'dedi. Sadece son üç günde Karatay'a 330 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığına vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da 'Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa gelsinler Konya'ya, Konya Modeli Belediyeciliği anlatalım, onlara birlikte çalışmayı anlatalım, onlara hizmet nasıl yapılıyor onu anlatalım' ifadelerini kullandı. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise 'Konya belediyeciliği, sonuç odaklı ve vatandaşa hizmet önceliği olan bir sistem' dedi.

Karatay belediyesi'nden ilçeye 35 milyon TL'lik yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi’nin   ilçenin tamamında   yaşam   kalitesine   katkı   sağlayan yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda Hacısadık Mahallesi’ne kazandırılan ve 35 milyon liraya mal edilen Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

KARATAY’DA HER GÜN YENİ BİR YATIRIM

Karatay Belediyesi olarak her yaş ve kesimden insanın faydalanacağı projelereimza attıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu çerçevede yapımını   tamamladıkları   Hacısadık   Sosyal   Tesisi’nin   de   Karatay’a   ve   Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Değişen,   gelişen   ve   büyüyen   Karatay’ın   marka   değerine   değer   katacak yatırımlarına bugün bir yenisini eklediklerini kaydeden Başkan Hasan Kılca; “Bir başka Karatay’ın, bir başka sosyal tesislerinden olan ve bölge halkımızın talep ve önerilerine   uygun   donatılarla   zenginleştirdiğimiz   Hacısadık   Sosyal   Tesisimizin açılışına   hoş   geldiniz.   Biliyoruz   ki;   şehirlerden   önce   gönüller   inşa   edilirse,medeniyet   kurulur.   Bizler   “gönüllere   dokunmak,   gönüller   yapmak”   için   yola çıkmıştık. Hamd olsun bugüne kadar Karatay’ın her noktasına ulaştık. Geçtiğimiz hafta İsmil Mahallemizde İsmil Çarşı ve Ekmek Fırını’nın açılışını yapmıştık. Bugünde Hacısadık Mahallemizdeki bu Sosyal Tesisimizin açılışını yapıyoruz; Pazartesi günü ise inşallah Köprübaşı Mahallemizde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin Temelini Atacağız. Her zaman dediğimiz gibi halkımız önceliğimizdir. Milletimizin isteklerini,taleplerini   ve   önerilerini   dikkate   alıyor;   “fayda   merkezli”   projeler   üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

HEMŞEHRİLERİMİZİN HAYATINA ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYORUZ

Hacısadık Sosyal Tesisi hakkında bilgi veren Hasan Kılca; “Tesisimiz 1981 m2 inşaat   alanına   sahip,   içerisinde   671   öğrencinin   aktif   olarak   derslere   katıldığı KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Mahalle Konağı ve Muhtarlık Ofisi bulunmakta.
Yine KOMEK’İN içerisinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma derslikleri bulunmaktadır. Karatay Belediyemiz   tarafından   yapımı   tamamlanan   ve   Konya   Büyükşehir   Belediyemiz tarafından bölgeye KOMEK olarak hizmet verecek olan Hacısadık Sosyal Tesisimizin güncel yatırım değeri 35 Milyon liradır. Projelerimizde hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmasını hedefliyoruz. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen halkımızın huzur ve güvenliğini muhafaza ederek refah içinde yaşamalarına katkı sunmaktır. Bu bölgede yine Sütçü Sokağı’nda büyük bir kentsel dönüşüm başlattık. Kamulaştırmalarımızı tamamladık ve inşallah bu alanda inşa çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediyemiz öncülüğünde yeni bir  kooperatif  kurmayı  hedefliyoruz.  Yine  bu  tesisimizin  arkasından  Fetih Caddesi’ne kadar olan alanda büyük bir kentsel dönüşüm çalışması daha başlattık. Onu   da   tamamlamak   üzereyiz.   Bu   bölgede   de   belediyemiz   öncülüğünde kooperatifler   kurarak   hemşehrilerimiz   için   yeni   yaşam   alanları   oluşturacağız. Karşımızdaki alan ise bir park alanı. Büyük oranda anlaşma sağladık burayla ilgilide. Burası da tamamlanınca bu parkımızı da hayata geçireceğiz inşallah. Kısacası Sedirler bölgesi eskiden olduğu gibi günümüzde de buranın yaşam ve buluşmaalanı   olacak.   İşimiz   hizmet,   gücümüz   hizmet.   Bizler   ilçemizi   insanımızı   çok seviyoruz. Tüm projelerimizin ve hizmetlerimizin mahallemize, hemşehrilerimize ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARATAYIMIZ, KONYAMIZ VE TÜRKİYEMİZ BÜYÜYORAK 

 Parti   Karatay   İlçe   Başkanı   Mehmet   Genç,   Hacısadık   Sosyal   Tesisi’nin Konya’nın geleceğine hizmet verecek güzel bir yatırım olduğuna işaret ederek, Karatay Belediyesi’nin sosyal tesis hamleleriyle Konya ve Karatay’a önemli katkı sağladığını belirtti. İlçe Başkanı Mehmet Genç şunları dile getirdi; “Kısa bir süre önce Aslım Caddesiile Sedirler Caddesi kesişiminde Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temel atma törenini yaptık. Hemen ardından Sağlık Bakanımızın da katılımıyla Aile Sağlığı Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdik. Yine Karatay ve Meram’da bulunan Larende Dükkanlarının temel atma programını yaptık. Bugün de Hacısadık Sosyal Tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Karatayımız büyüyor Konyamız büyüyor Türkiyemiz büyüyor. Tüm   bu   hizmetlerin   hayata   geçmesinde   emeği   bulunan   Büyükşehir   Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’yateşekkür ediyorum.

SADECE SON ÜÇ GÜNDE KARATAY’A 330 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI

Açılış programında yaptığı konuşmada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim   Altay   da   Karatay   Belediyesi’nin,   yatırımlarıyla   ilçeye   değer   kattığını söyledi. Hacısadık   Sosyal   Tesisinin   Karatay’a   ve   Konya’ya   hayırlı   olmasını   dileyen Başkan Uğur İbrahim Altay; “Bizler eser siyaseti yapıyoruz. Sadece üç günde Karatay’a hizmet olarak dönen miktar 330 milyon liranın üzerinde. Önceki gün 220 milyon lira değerinde Sedirler Köprülü Kavşağı’nın temelini attık. Dün 80 milyon liradeğerinde   Larende   Dükkanları’nın   temelini   attık.   Bugün   de   30   milyon   lira değerinde   Hacısadık   Sosyal   Tesisleri’nin   açılışını   yapıyoruz.   Özellikle   Sedirler Köprülü Kavşağı bu bölge için trafiğin keşmekeş olduğu bir hale almıştı. Onun içinde   buraya   ciddi   bir   yatırım   yapıyoruz.   Bu   tesisin   hayata   geçmesinde   büyük emekleri olan Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.Konya Modeli Belediyecilik dediğimiz şey tam da budur. KOMEK’ler Büyükşehir Belediyemizin bir markası ve yılda 200 bin vatandaşımıza eğitim veriyoruz. Bu bölgede   ihtiyaç   olunca   Karatay   Belediye   Başkanımız   da   tesisi   yapma sorumluluğunu   üstlendi.   Kendisi   Büyükşehir   Belediyemize   de   büyük   emekler verdiği   için   bu   güzel   eser   de   mahallemize   kazandırılmış   oldu.   Konya   modeli belediyecilik   vatandaşlarımızın   sorunlarını   çözmek   için   birlikte   çözüm   üretme modelidir. Biz mantığıyla vatandaşımızın hizmetine sunacağımız böylesine güzel tesisler yapıyoruz. Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa gelsinler Konya’ya Konya Modeli Belediyeciliği anlatalım, onlara birlikte çalışmayı anlatalım, onlara hizmet nasıl yapılıyor onu anlatalım” ifadelerini kullandı.

KONYA   MODELİ   BELEDİYECİLİĞİ   SONUÇ   ODAKLI   VE   VATANDAŞA   HİZMETÖNCELİĞİ OLAN BİR SİSTEM

Konya ve Karatay için kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız ise Konya’da herkesin el elevererek, gönül gönüle hareket ederek şehre hizmet ettiğini dile getirdi. Ziya Altunyaldız, sözlerini şöyle tamamladı; “Konya Modeli Belediyeciliğin sonuç odaklı çalışmanın ve milletimize hizmet etmenin nasıl bir sistem olduğunu Allah’a şükür tüm Türkiye’ye gösterme imkanını bulduk. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karatay Belediye Başkanımıza ve tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz.   Hacısadık   Sosyal   Tesisi   kompleks   bir   proje   ve   7’den   70’e   hizmet almayacak kimse yok. Etüd merkezi var, kütüphane var, meslek edindirme kursları var ve daha birçok bölümüyle burası çok güzel bir eser olmuş. Konya belediyeleri çağdaş dünyanın yönetişim modeliyle hareket ediyor. Rekabet değil, işbirliğini esasalan   bir   yönetim   şekli   ortaya   konuyor.   Tesisin   hayata   geçmesinde   Karatay Belediyemizi ve Büyükşehir belediyemizi kutluyorum.”Protokol konuşmalarının ardından Hacısadık Mahallesi’ne kazandırılan Hacısadık Sosyal   Tesisi’nin   açılışı,   dualar   eşliğinde   gerçekleştirildi.   Açılış   kurdelesinin kesilmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile beraberindeki protokol üyeleri; içerisinde KOMEK, Etüd Merkezi ile Hacısadık Mahalle  Konağı’nın   bulunduğu   Hacısadık   Sosyal   Tesisi’ni   inceleyerek   yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. 

Bakmadan Geçme