• Haberler
  • Konya
  • Karatay Belediyesi, Şeb-i Arus Misafirlerine İkramda Bulunuyor

Karatay Belediyesi, Şeb-i Arus Misafirlerine İkramda Bulunuyor

Konya'nın tarihî ve kültürel mirası Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Karatay Belediyesi, şehre gelen misafirleri en güzel şekilde ağırlamak için özel bir çaba sarf ediyor. 17 Aralık tarihine kadar devam edecek etkinlikler, sema gösterileri ve bir dizi kültürel etkinlikle ziyaretçilere sıcak salep ikramında bulunuyor.

Mevlana Kültür Merkezi, düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaparken, Karatay Belediyesi ise misafirlere yönelik sıcak bir jestte bulunuyor.

Belediye, Mevlana'nın anlamını ve maneviyatını yaşamak isteyen herkesi sahlep ikramıyla karşılıyor. Bu kapsamda Mevlana Kültür Merkezi'ne gelen tüm misafirlere, soğuk kış günlerinde içini ısıtan sahlep ikramı yapılarak, hoş bir sürprizle karşılanıyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptığı açıklamada, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 750. Vuslat Yılı'nı coşkuyla kutladıklarını belirtti. Başkan Kılca, "Özellikle kış aylarının ve soğuğun artık etkisini hissettirdiği bu günlerde vatandaşlarımızın içini ısıtmak için Hz. Mevlana'nın dostlarına salep ikramında bulunuyoruz. Bu vesileyle Hz. Mevlana'nın çağrısına uyup şehrimizi şereflendiren tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Karatay Belediyesi'nin bu güzel jesti, ziyaretçiler tarafından takdirle karşılanırken, Mevlana'nın öğretileri ve maneviyatı etrafında birleşen insanları bir araya getiren etkinlikler, Konya'nın tarihî atmosferine ayrı bir anlam katıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme