• Haberler
  • Konya
  • Karatay'da çölyak hastalarına destek buluşması

Karatay'da çölyak hastalarına destek buluşması

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Karatay'da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Karatay Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, çölyak hastaları ve aileleri bir araya gelirken, toplumda farkındalığın artırılmasına yönelik önemli mesajlar verildi.

Programa Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra çok sayıda çölyak hastası ve aileleri katıldı. Etkinlikte, çölyakla yaşayan bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı beslenme sorunları ve sosyal hayattaki hassasiyetler gündeme taşındı.Karatay'da çölyak hastalarına destek buluşması

“GLUTENSİZ ÜRETİMLE BİNLERCE KİŞİYE ULAŞIYORUZ”

Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak çölyak hastalarının yaşamını kolaylaştırmak adına uzun süredir çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 2019 yılında Karatay Halk Ekmek bünyesinde başlatılan glutensiz ürün üretiminin bugün önemli bir noktaya ulaştığını belirten Kılca, ekmekten simide, pastadan kurabiyeye kadar birçok ürünün vatandaşlara sunulduğunu ifade etti.
Sadece Konya’ya değil, Türkiye’nin farklı şehirlerine de glutensiz ürün gönderdiklerini dile getiren Kılca, özellikle çölyak dernekleriyle yapılan iş birlikleri sayesinde uygun fiyatlı ürünlerin daha fazla kişiye ulaştırıldığını kaydetti.
Kılca ayrıca, çölyak hastalarının ve ailelerinin gösterdiği hassasiyetin farkında olduklarını belirterek, yerel yönetim olarak her zaman vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Karatay'da çölyak hastalarına destek buluşması

KAYMAKAM AYHAN’DAN FARKINDALIK VURGUSU

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da etkinlikte yaptığı konuşmada, çölyak konusunda toplumsal bilincin artırılmasının önemine dikkat çekti. Çölyakın yalnızca bir sağlık sorunu olarak değil, doğru beslenme düzeniyle yönetilen bir yaşam biçimi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ayhan, özellikle çocukların bulunduğu okul ortamlarında glutensiz gıdaya erişimin kolaylaştırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Toplumun tüm kesimlerinin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirten Ayhan, Karatay Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların örnek niteliğinde olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlik, çölyak hastaları ve aileleriyle yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!