Karatay'da Kur'an Kursu ve cami açıldı!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi'nin de katkılarıyla Hayırsever İsmail Nuri Çınar ve ailesi tarafından yaptırılan Ethem-Süheyla Çınar Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışını yaptı

Açılışta konuşan Başkan Hasan Kılca; “Karatay’da büyük bir ahenk ve bunun neticesinde ortaya çıkan güzel hizmetler var. Karatay’ımız her geçen gün gelişiyor ve güzelleşiyor. Bizler, Karatayımız, Konyamız, geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi. Hayırsever İsmail Nuri Çınar ve ailesi tarafından yaptırılan, Karatay Belediyesi’nin de katkı verdiği Ethem-Süheyla Çınar Camii ve Kur’an Kursu’nun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Karatayımızda birçok güzel işlere imza atılıyor

Doğuş Mahallesi’ne kazandırılan söz konusu hizmetlerin açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, böyle güzel bir güne, hayırlı bir işe imza atarak güne başlamanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Başkan Hasan Kılca, “Konyamızda ve Karatayımızda bu ve buna benzer daha birçok güzel işlere imza atılıyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de okullar, camiler veya kuran kurslarıyla ilgili herhangi bir talep geldiğinde hemen çözüm üretiyoruz. Bu konuda da bir pozitif ayrımcılığımız var ve belediyemizin imkanları doğrultusunda bu alanlara destek vermeye büyük önem veriyoruz. Karatay’da büyük bir ahenk ve bunun neticesinde ortaya çıkan güzel hizmetler var. İçerisinde bulunduğumuz Doğuş Mahallesi de yeni ve modern yapıda binalarımız, tesislerimiz, parklarımız ve camilerimiz inşa ediliyor veya yenileniyor. Karatay’ımız her geçen gün gelişiyor ve güzelleşiyor. Bizler, Karatayımız, Konyamız, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Katkılarımızın da olduğu bu camii ve kuran kursumuzu da hep birlikte hizmete açıyoruz. Mahallemizin ortasında bu güzel yaşam merkezinin hayata geçmesi, hepimizi mutlu etti. Emeği geçen hayırseverimiz ve ailesi başta olmak üzere müftülüğümüze, kaymakamlığımıza, derneğimize ve muhtarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Camilerimiz; birlik, beraberlik ve kardeşlik yerleridir

Karatay İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan da söz konusu hizmetlerin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Cengiz Ayhan şunları aktardı; “Camiler, kuran kursları medeniyetimiz, dinimiz ve toplumlarımız için çok önemlidir, bir semboldür bir simgedir. Camiler; birlik, beraberlik ve kardeşlik yerleridir. Camiler ilim, irfan ve hikmet yerleridir. Bu hizmet vesilesiyle de çocuklarımız eğitimlerini görecekler ve ailesine, dinine milletine hayırlı birer evlat olacaklardır. Bu vesileyle bu güzel iki hizmeti ilçemize kazandıran hayırsever ailemize ve Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum.”

Camilerimiz insanımızın nefes aldıkları yerlerdir

Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, cami ve kuran kursunun yapımında emeği bulunanlara teşekkür ederek; “Bu binalar durdukça Ethem amcamız ve Süheyla teyzemizin sadak-i cariyesi, ila nihaye devam edecektir. Böyle örneklerin çoğalmasını da can-ı gönülden temenni ediyorum. Camiler, insanımızın nefes aldıkları yerlerdir. Camiler hayatın her bölümünde vardır. Camilerin inşasının yanında böyle çok fonksiyonlu tesisin inşası da önemli ve buna vesile olan hayırseverimize ve belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Karatay; Kaymakamlığımızla, belediyemizle ve tüm idarecilerimizle uyum içerisinde çalıştığımız güzel bir ilçemizKaratay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da cami ve kuran kurslarının şehrin merkezinde olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı; “Cami, bir milletin, bir mahallenin bir köy veya beldenin kalbinin attığı yerdir. Yine camiler; birlik, beraberlik kardeşlik ve dayanışma duygularının güç kuvvet kazandığı yerlerdir. Karatayımız da kaymakamlığımızla, belediyemizle ve diğer tüm idarecilerimizle uyum içerisinde çalıştığımız ve güzel hizmetlere imza attığımız güzel bir ilçemizdir. Hayırseverimiz ve ailelerimiz ile belediyemiz işbirliğinde tamamlanan bu cami ve kuran kursunun hizmete girmesi bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Dedem gibi bize de yıllar sonra buraya cami yaptırmak nasip oldu

4-6 yaş arası çocuklarımıza hizmet verecek olan Ethem-Süheyla Çınar Camii ve Kur’an Kursu’nu yaptıran ailenin adına konuşan İsmail Nuri Çınar ise; “Bu camiinin karşısında rahmetli dedemin evi vardı. Dedem, buradaki eski ve küçük caminin de 60 yıl önce yapımında katkıda bulunmuş. Cenab-ı Allah da bizlere yıllar sonra bu cami ve kuran kursunu yapmayı nasip etti, lütfetti. Arsa tahsisi sürecinde bizlere destek veren Konya Valiliğimize ve Karatay Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. Yine cami ve kuran kursumuzun temel atmasından bugüne gelmesinde emeği bulunan Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile protokol üyeleri, açılışı yapılan Ethem-Süheyla Çınar Camii’ni ve Kur’an Kursu’nu inceleyerek kursta eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.  

Bakmadan Geçme