Karatay'da sanat dolu bir akşam!

Karatay Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi tarafından organize edilen Türk Müziği Konseri, Konyalı sanatseverlerle buluştu.

Karatay'da sanat dolu bir akşam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi tarafından organize edilen Türk Müziği Konseri, Konyalı sanatseverlerle buluştu. Oldukça yoğun ilginin olduğu konserde Türk Müziği Korosu sanatçıları, Türk Müziği’nin en sevilen ve dillerden düşmeyen şarkılarını çalıp seslendirdi. Hüseyni - Mahur eserler ile Solo eserlerle koro, Konyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Karatay Belediyesi, birçok kültür ve sanat programına ev sahipliği yaparak Karatay’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Karatay Kültür ve Sanat Akademisi tarafından düzenlenen Türk Müziği Korosu Konseri gerçekleştirildi. Konyalıların büyük ilgi gösterdiği program, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı.

Türk Müziği’nin en sevilen ve dillerden düşmeyen şarkılarıyla unutulmaz bir akşam

Konser salonunu tamamen dolduran Konyalı sanatseverler; Ali Erol yönetimindeki programda, Hüseyni Fasıl ve Mahur makamındaki eserler ile solo şarkılarıyla Konyalılara unutulmaz bir akşam yaşadı.

Türk Müziği’nin en sevilen ve dillerden düşmeyen şarkılara eşlik eden Konyalılar; kültürel hizmetlere verdiği önemden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya ve Karatay Kültür ve Sanat Akademisi ile Türk Müziği Korosu sanatçılarına teşekkür ettiler.

HEmşehrilerimizi sanatla buluşturmaya devam ediyoruz

“Karatay Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Türk Müziği Konseri’nin düzenlenmesinde ve yapılmasında katkısı olan, programa katılan herkese teşekkür etti.

Karatay’ın kültürel ve sanatsal vizyonunu geliştirmeye devam ettiklerini dile getiren Hasan Kılca şunları aktardı; “İlçemizin güçlü temellere dayanan kültürel ve sanatsal vizyonunu bu tür organizasyonlarla geliştiriyoruz. Türk Sanat Müziği’ni ayrıca önemsiyoruz. Türk müziğine değer katan eserleri bugün hemşehrilerimizle buluşturduk. Türk Sanat Müziği, geçmişimizin zenginliklerini korurken bu zenginliği geleceğe de aktaran değerli bir mirastır. Karatay Kültür ve Sanat Akademimiz tarafından organize edilen Türk Müziği Konseri de bu bağlamda bu kültürel yolculuğa önemli katkılar sunmuştur. Sahne alan koromuzdaki değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.  Her hafta farklı bir etkinlik düzenleyerek ilçemizin kültürel hayatını zenginleştirmeye ve hareketlendirmeye gayret edeceğiz. Karatay’da kültür ve sanat etkinliklerimiz sürecek.” 

Bakmadan Geçme